Komponent takibi için yeni program çalışması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TA3UIS
  • Başlama tarihi Başlama tarihi
V2 de yaptığım yeni değişiklikler.
Ürün listeleme sayfasında, Düzenle butonuna tıklandığında.

1770630563755.png

Detaylar kısmı aşağıdaki gibi görünüyor, sadece düz metin yazılabiliyordu.

Ekran görüntüsü 2026-02-09 125146.png

Yaptığım değişiklik ile artık düzenli html içeriği oluşturulabilir veya başka bir sayfadan yapıştırılabilir.

Ekran görüntüsü 2026-02-09 125218.png

Ürün listeleme sayfasında oluşturulan html içeriği Gözat butonuna tıklayarak.

Ekran görüntüsü 2026-02-09 125449.png

Ayrıntılar kısmından görüntülenebilir.

1770630983772.png

Yapılması gereken işlem ekteki komponent-duzenle-formu.php dosyasını rar dan çıkarıp V2 klasörünüzdeki komponent-duzenle-formu.php ile değiştirmek.

Ekler

Son düzenleme:
Abi ilk defa indirecekler için 1.mesajı güncelliyor musun?

Komponent V2 de yeni düzenleme:

Satır araları genişliği biraz fazla geliyordu gözüme, İşlemler sütunundaki butonlar da yer kaplıyordu.

Ekran görüntüsü 2026-02-11 110917.png

Satır aralarını biraz daraltttım, butonları simge şeklinde, fare ile üstüne gelince işlevini gösterdim:

Ekran görüntüsü 2026-02-11 113153.png

Değişiklikleri uygulamak için klasördeki komponent-listele.php dosyasını ekteki ile değiştirin.

Ekler

Konudaki ilk mesajımı tamamen güncelledim ve şu an en güncel sürümünü içeren dosyayı da ilk mesaja ekledim.

Önemli Not:
Bundan sonra yapacağım iyileştirmeleri sorunsuz çalıştırabilmek için konudaki ilk mesajımda güncellediğim en yeni sürümü indirip kullanmamız gerek, aşağıdaki işlemleri yaparak yeni sürümü sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yeni sürüme geçmek için yapılması gerekenler:

• Eski komponent klasörünün bir yedeğini masaüstüne kopyalayın ardından komponent klasörünü silin ya da adını değiştirin.
  • İlk mesajdaki en yeni komponent2.rar dosyasını indirip rardan çıkarın ve web server olarak kullandığınız klasöre kopyalayın.
  • Veritabanı bağlantısı için gerekli olan önceki baglan.php dosyanız ile yeni indirdiğiniz baglan.php dosyanızı değiştirin ya da önceki inc klasöründeki baglan.php dosyanızı kullanın.
  • Önceki uploads klasörünü yeni indirdiğiniz uploads klasörü ile değiştirin, böylece varsa yüklediğiniz dosyalarınız silinmemiş olur.
  • Veritabanınında tekrar bir işlem yapılması gerekmez.

Bu işlemleri yaptıktan sonra yeni güncelemeler olduğunda, buradan tek tek dosya şeklinde paylaşacağım.

İlk mesajımın linki:

İyi günlerde kullanın.

Son düzenleme:
Github ya da başka bir versiyon kontrol sistemi kullanabilirsiniz aslında, sürekli geliştirme yaptığınız için takip edenler için kolaylık olabilir.

Devamlı bu proje üzerinde çalışsam haklısınız, kullandıkça şurasını böyle yapsam dediğim oluyor, boş vaktim oldukça da o kısmını geliştirmeye çalışıyorum, github gibi yerlere şu aşamada bence gerek yok, ileride öyle bir gereklilik hissedersem dediğiniz gibi olabilir.

Ürün eklerken "Kılıf", "Tedarikçi", "Üretici", vs. bölümlere yeni ekleme yapılabilir mi?

Yeni özellik eklemek elbette her zaman mümkün; ancak her yeni ekleme, beraberinde pek çok parametrenin tanımlanmasını ve mevcut ayarların değiştirilmesini gerektiriyor. Açıkçası bu kısmı düşündükçe iş gözümde büyüyor.
Bu nedenle bu projede, kullanırken fark ettiğim küçük iyileştirmeler dışında, kapsamlı bir değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,902
Üyeler
3,580
Son üye
Andy_098790

Son kaynaklar

Back