Simulasyon olmasa bile osiloskopun var.Kapasitörün kapasitesini hesaplarken illa ki simülasyona mı sokmak lazım, buradaki herkes böyle mi yapıyor, bunu hesaplamanın başka bir yolu yokmu ?
Osiloskop ile test etmeden önce bunun hesaplama yöntemi yok mu?Simulasyon olmasa bile osiloskopun var.
Onu boşuna mı aldın.
Yük direnci uçlarında rıpıl (dalgalanma) görüyorsan daha büyük kondansatör seçeceksin.
O formül voltaj regulatörü devresinde işe yarar.Osiloskop ile test etmeden önce bunun hesaplama yöntemi yok mu?
Dokunmatik tüplü ekran
Dokunmatik tüplü ekran
Autocadde eskiden öyle kullanılıyormuş. Ben görmedim ama.
lightpen deniyor buna aslında basit bir sistem sadece bir fotodiyot ve komparatör var. C64'un VIC görüntü entegresinde bu özellik vardı ve çalışıyordu. ekrandaki taramanın o anda hangi x-y koordinatında olduğunu grafik işlemciden alıyor.Dokunmatik tüplü ekran
Autocadde eskiden öyle kullanılıyormuş. Ben görmedim ama.
Doğru akım elde etmek istediğinde bunları yapacaksın.Herhangi bir yere kondansatör takacağımız zaman osiloskop ekranında ripple olmayacak şekilde bir değer görene kadar kondansatör kapasitesini yükseltiyoruz, kondansatör skop ekranında düz çizgi olunca aradığım uygun değer budur işte mi diyoruz ?
Bu tamam.Doğru akım elde etmek istediğinde bunları yapacaksın.
Kondansatör üzerinden istediğimiz frekansları nasıl geçiriyoruz ?Ses filtresi yaparken istediğin frekansların geçmesine izin vereceksin.
Rıpılların hepsini yok etmeyeceksin.
Doğru akımda İstediğimiz voltajı ayarlarken direnç kullanıyoruz.Bu tamam.
Kondansatör üzerinden istediğimiz frekansları nasıl geçiriyoruz ?
Ne kadar büyük kapasitör takarsan tak ripıllar sıfır olmaz. Sadece genliği küçülür azalır.Herhangi bir yere kondansatör takacağımız zaman osiloskop ekranında ripple olmayacak şekilde bir değer görene kadar kondansatör kapasitesini yükseltiyoruz, kondansatör skop ekranında düz çizgi olunca aradığım uygun değer budur işte mi diyoruz ?