Resimden yorum yapmak çok zor ama aldığı sanırım DKP değil sıcak çekme Siyah sac. Ve sanırım 2. sınıf. O yüzden sert. Su versen bile etkisi olmayacaktır. (sertleşmede) Ki su verme olayı da kendi içerisinde dallara ayırılıyor. Onun ustaları ise daha da farklı , Metalurji mühendisi değilim ama iş yerinde karşılaştığım tecrübelere dayanarak söylüyorum.
Geleneksel su verme olayı kok kömüründe kızdırılıp suya sokarak su verme yöntemidir.
Suyu sert verilmişse çelik kırılgan olduğu gibi su almamış bölge ile sert çelik bölgesi kendiliğinden çatlayıp ayrılabiliyor.
Yumşak su verilirsede çabucak aşınıyor yada form değiştirebiliyor.
Çok sertleştirmenin aşırı stresinini hafif (300-400 derece) ısıtıp stresini alarak en güzel su çeliği elde ediliyor.
şimdilerde yağda sertleştirme sistemi endüstriyel ve seri olarak üretimde kolaylık sağlıyor.
Sonuçta aslında ortaya çıkan karbon çeliğidir. Kok kömürü yada yağdan karbon emerek oluşmasına dayanır.
Benimki ilkel basit bilgi.
Magnesyum çelikleri esnek ve çok dayanıklıdır.
Mazgal kapakları magnezyum çelikleme yöntemi erimiş demirlerde dökümden hemen önce yapılır vakit geçşirmeden kalıba dökülür.
Daha bir sürü çelik çeşidi war ama ben maalesf bu kadarını biliyorum. Kendi elektronikçi yankeskimi çelikleyip güzelleştirmeye yetecek kadar lazım bana. Ötesi kullanılmayacak bilgi benim için.
Birde dövülen yada haddeden geçirilen metaller serleşir.
Gerek çelik boru gerekse çelik halatlar hiç ısıtılmadan haddeden geçirildiği şekliyle serleşir. Ek işlem yapılmaz.