Laminasyon makinesi ile pcb basımı

Birisi bu forumda şu kağıdı tavsiye etmişti. Dün 10 tane deneme yaprağı ısmarladım bakalım.

Shockline® FC PolartNEW Sert Zemin Transfer Kağıdı

Bundan baya ümitliyim :D

Ama bu iş görse bile bunu sadece iyi bir alternatif çözüm olarak görüyorum. Asıl komple çözüm sağlayan dry film ve UVA metodu bence.
Timur bey bu kağıt ile baskı yaptınız mı? Tecrübelerinizi aktarirsaniz sevinirim.
 
Malesef denemedim daha. Hatta şu anda kağıtların nerede olduğunu bile hatırlamıyorum :(
Anlıyorum.Bazi sitelerde mavi renkli kagitardan bahsedildiğini okumuştum. Bu kağıt hakkında bilginiz var mı? Lazer yazıcıya ve ardından laminasyon makinasına koysam erime olur mu onu merak ediyorum.
images.jpeg
 
Anlıyorum.Bazi sitelerde mavi renkli kagitardan bahsedildiğini okumuştum. Bu kağıt hakkında bilginiz var mı? Lazer yazıcıya ve ardından laminasyon makinasına koysam erime olur mu onu merak ediyorum.22628 eklentisine bak

Bu toner ile degil film ile kullanim icinmis.
 
Polar kağıt hakkında eevblog forumu sayesinde haberim oldu. Oradaki üyelerden birisi bu kağıt ile istikrarlı bir şekilde iyi sonuç aldığını belirtiyor. Her kağıdın hem hakikisi hem de sahtesi piyasada var o yüzden ancak deneyerek anlaşılıyor gerçekten işe yarayıp yaramayacağı.
 
Maceraya gerek yok ustalar laminasyon + tanex 2001 , f/p , bulunabilirlik ev yapımı olarak çok iyi bundan iyisi için özel çaba lazım.
 
Benim anladığım etiketin, üzerine yazı basılan ve sonra da sökülüp yapıştırılan kısmı değil de, arkadaki taşıyıcı kullanılacak. Yani lazerin toneri taşıyıcıya çok hafif yapışacak ve laminasyondan geçince de kolayca bakıra transfer olacak.
 
En kısa zamanda bir video çekeyim. Aşağıdaki video fikir verebilir bu PCB newprint 4001 ile yapıldı tanex de aynı sonucu veriyor. Evet taşıyıcı kisim kullaniliyor yapışkan kısmı kullanılmıyor. Yakında atölye me gidebilirsem Yapım videosuda çekelim.
 
Yav dry film tamamen ayrı bir kategoride. Profesyonel PCB'lerin üretim metodu. Çok yoğun veya çift taraflı PCB'lerde mutlaka kullanılması gereken metot. Ama laminasyon fast food :D hemen basit birşey yap, tam karnını doyurmasın ama midenin gurultusunu kessin.
Sunlar harika:
 

Bir Türk firma yapıyor o ürünü ve dünyadaki en iyi makinalardan birisi o. Savunma sanayi firmalarında kullanıldığını belirtmişti ben firma ile görüşünce. Artık o noktadan sonra fiyatını sormaya cesaret edemedim :katil2:
 
Bir Türk firma yapıyor o ürünü ve dünyadaki en iyi makinalardan birisi o. Savunma sanayi firmalarında kullanıldığını belirtmişti ben firma ile görüşünce. Artık o noktadan sonra fiyatını sormaya cesaret edemedim :katil2:
Videonun altindan firma linki kaldirilmis zaten. Firma artik uretim yapmiyor diye not dusmus yayinci. Ama cihaz harika tabii. :dans2:

Gerci videoyu ceken orta olcekli bir uretici. 30-40 PCB gibi rakamlarda kullanmak icin alabildigine gore araba parasi olmasa gerek.

Bu surekli Youtube'da reklam yapan Cinliler de herhalde bunlari kullaniyor ollmali.

Son versiyonu olan canavar da buymus :

 
Son düzenleme:
Artık en ucuz arabanın 1 milyon TL olduğunu düşününce bu pek rahatlatmadı :katil2:
6.500 TL'ye alinabilir olani da var. Siz yeter ki ihtiyacim var deyin. Ben arar bulurum. :D Lazer yazici ve laminasyon makinesine para vermek yerine az daha ekleyip bunu almak cok daha mantikli gibi.



Edit : Ben bunu alabilirsem modlayip 3D printr olarak da kullanirim. :D
 
Son düzenleme:
6.500 TL'ye alinabilir olani da var.

Derin Motion firmasinin Cube 3D MX Pro sunu 6500 TL ye nereden buluyorsun yav? :oops: Eğer gerçekten varsa sana 10 bin vereyim, 3500 TL de senin komisyonun olsun :)
 

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,504
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top