fevzikurdal
Yeni Üye
Merhaba ben fevzi Antalyada yaşıyorum.
Her şey araç üstü çadırın arabadan ayırma fikri ile başladı. 2. el bir çekme kamp römorku alıp çadırı ona monte ettik. Aracım 2018 model Peugeot 3008. Peugeot araçların elektrik tesisatlarının oldum olası nazlı olduğunu bildiğim için çeki demiri montajında Orjinal PSA 16 172 963 80 Kod lu elektirik tesisatını alarak bağlantı şemasına uygun bir şekilde montajını yaptım.
Aracın BSI beyninden kodlamasını yaparak doğru çıkış soketlerinden doğru sonuçlar ölçümledim.
Arabada 13 pin çıkışlı orijinal soketli çeki demirim mevcut.
Bu işlemleri yaptırırken. Römorkun kendi iç aydınlatma elektrik tesisatını sıfırladım. Stop, park, sinyal, fren lambalarının elektrik kablolarını sıfırladım.
Çok heves ile Römorku araca bağladığımda bütün LED lambaların aynı anda yandığını gözlemledim. yaptığım araştırmalar sonucunda ve yaptığım testler sonucu Orijinal taktığım tesisatın LED uyumlu olmadığını öğrenerek büyük bir hüsrana uğradım.
şimdi römorkta bu stopları ve yan led parkları kullanmak için bir direnç hesaplaması yapmam lazım. teknik elektirik bilgim var ama bu LED lerin değerlerini bilmediğim için hesaplama yapamıyorum. Multimetre ile ledlerin çektiği akımı ölçüm yaparak kullanmam gereken direçlerin hangi kapasitede olacağına karar verebilir miyim?
Not: Stop ve sis olarak kullanacağım lambalarımın üzeri kırmızı folyo ile kaplı olduğu için kullanıma uygun hali hazırda 2. aracımda aktif kullanım sağlanıyor.
Son düzenleme: