LED projektör tamiri

Gene de satın aldım komponentleri. Hem bu LCSC den alışveriş yapma tecrübesi için hem de tamirin kendisinin yapılması ve kaynak teşkil etmesi için.

Bence bu ürünler bu paraya bu kadar köfte.

Bu led için daha güzel bir driver olsaydı ömürlük olurdu düşüncesindeyim.

Benim karşılaştığım sorunların büyük kısmı driver arızası yada driverle birlikte led de arızalanıyor.

Benim önerim aynı güçteki LED için harici driver temin etmeniz 36w 50w gibi. Hem silikon olmayabilir hem her eleman kodu rahatlıkla okunur.

Komponentler geldi. Hiçbir gümrük masrafı çıkmadı, sadece kargo parası verdim.

IMG00021.JPG

IMG00022.JPG

IMG00023.JPG

Ulan hayret birşey, gümrük öpmedi ama hem LCRC kargo parası almış hem de PTT kargo. Erken sevindim :mad: Ürünler 3.71 dolar, singapur kargosı 9.64 dolar almış, bizim PTT de 33 TL aldı ... Neyse buna da şükür. Gümrüğe takılıp sonra da imhaya gidebilirdi.

1624539873615.png

Ha bi dakka, tamam. PTT kargo parası almadı, gelen ürünler gümrüğe girmiş gene ve gümrük ücreti alınmış. Tamam şimdi mantık yaptı. Keşke her zaman bu şekilde olsa. Türkiye'nin aldığı KDV'yi ve makul gümrük işlem vergilerini vermekte bir sıkıntım yok. Ama 10 dolarlık mal aldın ve ticari kabul edilirse hadi bakalım, ithalat beyannamesı aç, sonra başka yerleri de aç :D bu kötü. Binlerce lira masraf ve haftalarca gecikmeden sonra 10 dolarlık mala sahip oluyorsun.

Uzun aradan sonra tekrar bununla uğraşma şansım oldu. LED kontrolcü entegreyi, köprü diyodu ve sigortayı değiştirdim. Sonra fişe taktım, tekrar patladı. Zaten şüphelenmiştim o yüzden fişi takarken masanın altındaydım :katil2:

Tekrar ölçmeye başladım ve PCB nin bir ucunda, büyük elektrolitik kondansatörün hemen arkasında iki tane paralel diyodun kısa devre olduğunu gördüm. Aslında bunları daha önce ölçmem gerekirdi ama neyse. Onların benzeri özellikte iki SMD diyot buldum ve yerlerine taktım. Sonra tekrar masa altından fişe taktım ve çok şükür hem patlamadı hem de projektör ışık vermeye başladı. Ama resmi çekilecek gibi değil çok parlak o yüzden artık sözüme inanmanız gerekecek :D

IMG_20210801_143205.jpg

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,948
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back