czorgormez
Temporary user
bu dino'lar güzelmiş ancak çok tuzlu. elimde 10 yıllık bir celestron usb mikroskop var ve bunu genellikle ölçüm amaçlı kullanıyorum. ayrıca bir kalibrasyonu yok. mikroskobu yüzeye sıfır dayayıp high-low magnification seçince ve focusu netleyince ölçüm çarpanını kendi ayarlıyor ve test ettiğim kadarıyla doğruluğu oldukça iyi. 0.01 mm çözünürlüğü var.
fakat artık bu aletin çözünürlüğü bana yetersiz geliyor sanırım sensörü 1mp çünkü video çıktısı 640x480 sabit fotoğrafta 1024x768 verebiliyor gene de küçük kalıyor.
en azından 3-4 mp çözünürlüğü olan ve benzer şekilde ölçüm de yapabileceğim el tipi usb mikroskop bakıyorum. tabi kriter fiyatının uzay gemisi ile kıyaslanacak kadar pahalı olmaması.
fakat artık bu aletin çözünürlüğü bana yetersiz geliyor sanırım sensörü 1mp çünkü video çıktısı 640x480 sabit fotoğrafta 1024x768 verebiliyor gene de küçük kalıyor.
en azından 3-4 mp çözünürlüğü olan ve benzer şekilde ölçüm de yapabileceğim el tipi usb mikroskop bakıyorum. tabi kriter fiyatının uzay gemisi ile kıyaslanacak kadar pahalı olmaması.