bu dino'lar güzelmiş ancak çok tuzlu. elimde 10 yıllık bir celestron usb mikroskop var ve bunu genellikle ölçüm amaçlı kullanıyorum. ayrıca bir kalibrasyonu yok. mikroskobu yüzeye sıfır dayayıp high-low magnification seçince ve focusu netleyince ölçüm çarpanını kendi ayarlıyor ve test ettiğim kadarıyla doğruluğu oldukça iyi. 0.01 mm çözünürlüğü var.

fakat artık bu aletin çözünürlüğü bana yetersiz geliyor sanırım sensörü 1mp çünkü video çıktısı 640x480 sabit fotoğrafta 1024x768 verebiliyor gene de küçük kalıyor.

en azından 3-4 mp çözünürlüğü olan ve benzer şekilde ölçüm de yapabileceğim el tipi usb mikroskop bakıyorum. tabi kriter fiyatının uzay gemisi ile kıyaslanacak kadar pahalı olmaması.

en azından 3-4 mp çözünürlüğü olan ve benzer şekilde ölçüm de yapabileceğim el tipi usb mikroskop bakıyorum. tabi kriter fiyatının uzay gemisi ile kıyaslanacak kadar pahalı olmaması.
USB 3 ve hareket ile ekran arasında gecikme olmamasına dikkat edilmelidir. İç piyasada satılanların çoğu gecikmeli. Bir tane aldım basit olanlardan, kullanamadım.

USB 3 ve hareket ile ekran arasında gecikme olmamasına dikkat edilmelidir. İç piyasada satılanların çoğu gecikmeli. Bir tane aldım basit olanlardan, kullanamadım.
açıkçası gecikme ile işim yok çünkü bu mikroskop altında çalışma yapmıyorum. amacım pcb yol genişliklerini, yol-yol arası boşlukları ölçebilmek.
alında çalışma yapmak için optik bir mikroskop kullanıyorum.

açıkçası gecikme ile işim yok çünkü bu mikroskop altında çalışma yapmıyorum. amacım pcb yol genişliklerini, yol-yol arası boşlukları ölçebilmek.
alında çalışma yapmak için optik bir mikroskop kullanıyorum.
USB mikroskopu kalibrasyon çetveli ile beraber gönderdiler. Ayrıca kutu içinde gelen yazılımda kalibrasyon ayarı var. Kullanışlılık konusunda birşey diyemem - öçüm için hiç denemedim.
1737565349881.png

Genel bilgi olarak şunu ifade edeyim: Mikroskopun ürün olarak ölçümü desteklemesine gerek yok. ImageJ veya benzeri bir yazılım kullanarak ölçüm işleri yapılabilir. Kalibrasyonu yazılımda yapıyorsun. Aradaki mesafe bilinen iki noktayı işaretliyorsun ve mesafeyi giriyorsun o kadar.

Forum istatistikleri

Konular
7,254
Üyeler
2,928
Son üye
acbatro

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back