Lehim teli markaları ve yorumları

Fiore

Üye
Forumdaşlar, malumunuz işbu ekonomide lehim tellerinin fiyatları yükseldi ama bazı markaların telleri fazla yükseldi. Hazırda kullandığım lehim telim ise azaldı, yakın zamanda tel almalıyım. Ben Feray ve Soldex kullandım. Soldex kilolarca bitirdim hiç yarı yolda bırakmadı keza Ferayda.
Fiyatı uygun ama kaliteli marka önerileriniz var mı?
Soldex ve Feray çok kaliteli teller.

Ucuz ettin yahnisi yavan oluyor kurtel soldex ve Feray alın biraz pahalılar ama falsoları yok en azından...
Doğru söylüyorsunuz, biraz araştırma yaptım daha uyguna kaliteli tel yok. Boşuna vakit kaybetmenin anlamı yok. En iyisi angarya işlere kaliteli tel kullanmamak, zaten en çok gereksiz lehim buralarda harcıyorum.

Havya kötü olsa bile iyi kötü bir şeyler yapılabilir ama lehim teli için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Lehim telinde mümkünse bilinem sorunsuz markaları kullanmak lazım

Ben en çok soldexi beğeniyorum kurtel ve feray da kullandım kurteli net hatırlamıyorum iyiydi sanki ama ferayda baya flux var (yade benim kullandığım modeli oyleydi bilemiyorum)

Ben en çok soldexi beğeniyorum kurtel ve feray da kullandım kurteli net hatırlamıyorum iyiydi sanki ama ferayda baya flux var (yade benim kullandığım modeli oyleydi bilemiyorum)
Doğru bendeki Ferayda acayip Flux var. Hatta sıçrıyor o kadar yani.

Ben feray kullanmadım ama soldex ve kurtel kullandım. Lehimlerine diyecek olmasa da flux fazlalığından bende şikayetçiyim. Hem sıçrayıp etrafı batırıyor hemde temizlemek için kartı resmen yıkamak gerekiyor. Alkol + diş fırçası ile sıvazlamaktan başka işe yaramıyor.

Ben feray kullanmadım ama soldex ve kurtel kullandım. Lehimlerine diyecek olmasa da flux fazlalığından bende şikayetçiyim. Hem sıçrayıp etrafı batırıyor hemde temizlemek için kartı resmen yıkamak gerekiyor. Alkol + diş fırçası ile sıvazlamaktan başka işe yaramıyor.
Bende alkolde bekletiyorum, fırçalıyorum sonra arap sabunuyla ki arapların tek sevdiğim şeyidir... Yıkıyorum ve sonra alkolle tekrar yıkayıp saç kurutma makinesi ile yıkıyorum. :D

Soldex kullanıyorum, 60/40, 40/60, 70/30 hepsini kullandım (farklı çaplarda) memnunum.

Soldexin no clean serisi var kullandığım zamanlar kartı fazla batırmıyor

mechanic, kurtel ve soldex kullandım.
mechanic gayet iyidir fakat kullanırken ortaya kötü bir koku çıkıyor.
kurtel ve soldex hemen hemen aynı kalitede fakat kurtelin teli çabuk kırılıyor, kopuyor.

mechanic, kurtel ve soldex kullandım.
mechanic gayet iyidir fakat kullanırken ortaya kötü bir koku çıkıyor.
kurtel ve soldex hemen hemen aynı kalitede fakat kurtelin teli çabuk kırılıyor, kopuyor.
Çabuk kırılması kurşun oranıyla alakalıdır muhtemelen. Birde sağlık açısından lehim dumanı solunmamalıdır. Ağır metaller barındıran bu duman akciğer kanseri yapar. Bu hususa dikkat etmeyenler etmeye başlasınlar, özellikle sürekli lehim yapanlar dikkat etmeli.

Elimde soldex ve Alpha flutin marka lehim telleri var lazım olur diye zamanında kenara koymuştum.Piyasa fiyatından bir tık aşağı fiyata verebilirim kenarda duruyor öyle.ihtiyacı olan varsa iletişime geçebilir.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,950
Üyeler
2,822
Son üye
lalemasall

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back