Fiore
Aktif Üye
Forum selamlar, işten güçten sıyrıldığım bu günlerde yeni bir Single-ended Solid state bir klas A amfi Ar-Ge aşamasındayım. Kullanacağım kompanentler hakkında birçok araştırma, yazı okudum ve elde etmek istediğim sese en uygun parçalarda kararlarımı verdim. Ancak single-ended bir amfide genelde yavaş transistörler kullanıldığından ancak ben 30mhz civarında bir hıza sahip cihazlar kullanacağımdan yüksek frekanslarda salınım problemi yaşayacağımı öngörüyordum, lakin bu soruna kanadadan bir arkadaştan öğrendiğim bilgiyle çözüm buldum. Yinede lineer toroidal kullanmayı istiyorum ama 50-60hz hum gürültüsünü tamamen ortadan kaldırmak imkansıza yakın. Elektromanyetik alana bir çözüm maalesef yok. Bunun yerine DIN montajlı 24v SMPS cihazları var, bunları kullanan ve iyi sonuçlar alan insanlarla da konuştum. (3 kişi) Kullanacağım transistörler hızlı olduklarından SMPS cihazların amfiye gürültü basması sorunu yaşayacağımı 'tahmin' ediyorum. Aranızda böyle bir deneme yapıp iyi bir sonuç elde eden biri var mı? Gürültü konusundan gerçekten nefret üzerine nefret ederim. Çift mono bir amfi yapacağımdan 2 adet 24V 240w SMPS almam gerek ve tanesi 2bin tl civarında. Satın alıp elimde patlasın istemiyorum. Tabii ben single-ended bir amfi yapıyorum, bazılarınız böyle bir cihazda SMPS ne arar diyebilir, amacım 50-60hz hum sesinden kurtulmak ama yağmurdan kaçıp doluyada tutulmak var işin sonunda. Sanırım lineer bir toroid kullanacağım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Ekler
Son düzenleme: