LM2678-5.0/NOPB , Output Overvoltage

enesorhan

Yeni Üye
Merhaba,

PCB Kart tasarımında kullanmak için LM2678SX-5.0/NOPB entegresini test ettim. Fakat 5 Volt sabit çıkış almayı beklerken 7.4V gibi değerle karşılaşıyorum.

Tasarladığım regülatör devresini ekte görebilirsinz, datasheet'te yer alan devrenin aynısını kurdum. Yardımcı olabilir misiniz?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2021-06-23 175645.png
    Ekran görüntüsü 2021-06-23 175645.png
    16.4 KB · Görüntüleme: 188
SMPS'lerde bir asgari yük olması gerekiyor diye biliyorum. Sen yüksüz çalıştırınca çıkıştaki kapasitörün deşarj olma olanağı yok. Yani çıkış voltajı, ayarlanan 5 V un üzerine çıkıyor, regülatör bunu farkediyor ve anahtarlamayı kesiyor. Ama kondansatördeki voltajı boşaltan yok ve o voltaj öyle kalıyor.

Yük olarak 1K direnç bağladığımda tam olarak 5 Volt çıkış ölçüyorum, fakat 1M ohm direnç ile denediğimde yine 7.4 gibi bir değer görüyorum. Oluşabilecek bir problemde 5 Volt besleme girişi olan kaynağım daha fazla voltaj çekmez mi?

Yük olarak 1K direnç bağladığımda tam olarak 5 Volt çıkış ölçüyorum, fakat 1M ohm direnç ile denediğimde yine 7.4 gibi bir değer görüyorum. Oluşabilecek bir problemde 5 Volt besleme girişi olan kaynağım daha fazla voltaj çekmez mi?

Hiçbir problem olmaz. Çıkışa yük bağlandığı anda voltaj düşecek. Regülatör de bunu farkedip anahtarlamaya başlayacak ve sonra da çıkış voltajını 5 V da sabit tutacak şekilde regülasyon yapacak.

Yalnız şemada çıkışta bir kapasitör görünmüyor. Oraya 100 [CHAR]micro[/CHAR]F gibi bir kapasitör koyman regülasyon performansını artırır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,003
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back