lokma takımı

numarasından çok alacağın setin kategorisi önemli. lokmalar genelde 1/4 - 1/2 gibi ölçülerde oluyor. ayrıca 6 köşe ve 12 köşe olarak iki farklı sistemi var. otomıbil işleri için 1/4 ufak kalır diye düşünüyorum. 6 köşe daha yaygın bir sistem. 3/8 ve 3/4 gibi ara değerler de mevcut. yani bilmeden alırsan denk gelmeyebilir. kapı gergisi, kaput somunları gibi ufak yerlerle uğraşacaksan 1/4 yeterli olacaktır.

aracın servis bakım kitapçığını bulursan genelde her işlem için gerekli takım setleri ilgili sayfada olur. ya da kayışın bulunduğu bölgeye bakarak gerekli somunlara göre lokmaları tespit etmelisin.

bu veya buna muadil bir set iyi olur. çünkü bu setleri hazırlarken genelde en sık kullanılan değerleri bir araya getiriyorlar.
izeltaş arada bir kullanmak için pahalı kalıyor ama stanley, DHT gibi markaların uygun setleri var.

Son düzenleme:
Kasnak değişim işini yapmadan önce youtube'da aracınızın modeline ait ilgili video (varsa) izlemekte fayda var.
Bazı araçlarda kasnak değişimi lokma dışında diğer ekipmanlar da ister.
Bazen standart lokma ölçüye uysa bile dar alandan dolayı vida başına takılması imkansız olabilir.
Murpy ve Darvinin bizi takip ettiğini unutmayalım. :)

Kasnak değil, sadece kayış değişecek. Sökerken dikkat ederim. Takıldığım yer olursa geri toplarım diye düşünüyorum. Güneşli bir günde, rahat vakitte yapılacak. Bazı hortum gibi şeyler dışarı alınacak. Usta bir deliğin üzerine bez örtmüştü. Motorun içine hava giden yer sanırım. Yabancı madde düşmesin..

Ben de kırk yılda bir kullananlardanım ama daha önce yaptığım gibi çok dandik olanını da almamak lazım. Bu işe meraklıysanız, orta kalite ürünlerden başlamakta yarar var.

Benim, çok ucuz diye aldıklarımın ucu iki defa kullanmadan paslandı. Pasın diğerlerine de sirayet etme huyu var. Verdiği zarara bakınca, bence İzeltaş, Elta ya da Ceta Form gibi markaları tercih etmek en güzeli. Arada çılgın fiyat farkları yok; ömürlük alet almış oluyorsunuz.

Ben bulamadım ama İzeltaş'ın falan sadece uç seti var mıdır acaba? Eğer öyleyse, cırcır kısmıyla benim bir işim yok. Ya matkapla ya da aşağıdaki gibi bir sap ile dönüştürüp kullanıyorum. Benim de bir lokma setine ihtiyacım var ama yer sorunu olduğu için hepsini böyle ufak bir yerde saklamak istiyorum; bu yüzden cırcır setli olanlara bir türlü karar veremedim.

20250511_150308.jpg
20250511_150718.jpg

2 3 ay önce arkadaşım şahinine conta değişimi ve karterdeki yağ kaçaklarını yaptıracaktı. Ustaların işçiliklerine kızıp 108 yada 216 parça olan çin malı setlerden alıp kendisi daha ucuza halletti. Hiç bir takımında zarar görmediğini söylemişti. Alınabilir gibi geliyor bana.

Forum istatistikleri

Konular
7,724
Üyeler
3,119
Son üye
İsmail16

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back