Sabah beri açıp açıp kapatıyorum onu yav. Açtıktan sonra biraz beklemek lazımmışMENU >tercihler> ek sürücüler.

Sabah beri açıp açıp kapatıyorum onu yav. Açtıktan sonra biraz beklemek lazımmışMENU >tercihler> ek sürücüler.
Tamam abi.KÖTEK
Benim test ettiğim sürücü görünmüyor. 418 sende tested görünüyor. Ancak ben yine de 390 sürümünü kurmanı öneririm.
Sistemde şapşırtıklık olursa aynı yerden diğer sürücüye geçebilir veya açık kaynağı yeniden aktif edebilirsin.
Bir seçeneği işaretledikten sonra APPLY CHANGES de ve bekle. Sürücü indirilip kurulacaktır.
Kurulumdan sonra yeniden başlkatma gerekebilir.
Çatır Çatır Oynuyorum Abi. Directx Yerine OpenGL kullanıyorBazı oyunlar için haricen GL eklentileri veya kütüphaneler de gerekebilir.
Ne yazık ki bu konuda fazlaca bilgim yok.
Önemli olan test edebilmendir.
Windows altında D-X özelliği olduğu için linuxta grafikleri yadırgayabilirsin.
Ancak bazı GL destekli oyunlarda windowsu bir daha aramazsın.
Kesinlikle paylaşacağım.Ohh bee kötekle de olsa hallettik![]()
![]()
Tüm bunların tek bir ANLAMI olacaktır.
Aynı oyunu veya benzer özellikteki başka bir oyunu linux versiyonu ile kıyaslaman gerekmektedir.
Windows tabanında DON MON gibi olaylar sıklıkla görülmekte ve insanlar MUZDARİP olabilmektedirler.
Sen,in testin sistemin eski ve hurda olmasına rağmen bu oyundaki STABİLİTY özelliğidir.
Bu test sonuçlarını paylaşabilirsen okuyucularımız için önem arzedecektir.
çok karışık geldi gözümeveritabanından Qasmixer i yükle.
Sonra ekran görüntüsü koy birlikte bakalım.
Abi şu şekilde ayarladım ama hiç birşey fark etmedi. Gerisine yarın devam edicem. Yatmam lazım. Sabah 7 de kalkacam.Mixer device kısmından HDA intel i seçmelisin.
Aynı zamanda HDA Nvidia yı bios üzerinden kapatman gerekebilir.
Mixer seçeneklerinden mikrofon hangi porta takılı ise o portu seçmelisin.
Çoğunlukla senin anagartın için en iyisi arka panel seçeneğidir. (rear mic)
Bios Ayarlarında nvidia audio kapatmak adına birşey bulamadım. Sistemden mıncıklayacağım.Sorun değil.
Çoğu kullanıcının başında olan bir şey bu.
Öncelik ekran kartında bulunan HDMI audio veriyolu olduğu için sistem bu portu kullanıyor default olarak.
Bunu BIOS üzerinden kapatman gerekebilir. HDMI ses akışlarını kaptabilirsen linux otomatikman senin HDA intel i görecektir. Sen de mixerden istediğin gibi ayarlayabileceksin.
Yarın ecik mıncıklar sonucu yazarsın.
Yani mic kullanacaksak Nvidianın normal hoparlör çıkışından da vazgeçmeliyiz öyle mi?Senin sistemde front panel audio HD olmamalıdır.
Muhtemelen AC97 destekleniyordur.
Emin değilim.
İkinci husus ise HDMI ses akışlarının kapatılmasıdır.
Bu akışlar default olarak aktif ise ses kartın çalışmaz.
Test için birkaç eseri playerde çalmaya çalış. Hat çıkışından dinleyebiliyorsan ses kartın aktiftir.
Yav mikrofonun jack'ı yerine oturmamışKaç mesajdır diyorum ki NVİDİA'yı kapat![]()
Kurdum kolay ve basit arayüz.KAZAM
DİĞERLERİ
Istanbul. Test edilmedi.
Recorditnow. Test edilmedi.
Recordmaydesktop.