3 digit birbirine yapışık model bu abi.3 tane 7 segment display varsa:
Birincinin ortak katodu DIG0
İkincinin ortak katodu DIG1
Üçüncünün ortak katodu DIG2
olacak.
DIG'ler kesinlikle kısa devre edilmeyecek.
Evet ben olayları biraz karıştırmışım. Elimde olan tek digit bir displayin kodunu kullanarak internette gördüğüm 3 digit bir displayin datasheet ini indirmeye çalışmışım anlaşılan. Tek browser da 50 sekme açmamak lazımİlk mesajlardan birinde HS-5161A kullandığın anlaşılıyor. Ben bunun datasheet'ine bakınca TEK 7 segment display görüyorum. 3 tane içeren birşey değil.
3 tane içeren bir modül var ise ondan da üç tane ayrı katot çıkıyor olması lazım. Çıkmıyorsa öyle bir modül ne işe yarar bilemiyorum. Eğer üç haneden ikisi TIPATIP aynı rakamları içerecekse işe yarar
Hmm simetrik besleme voltajı var ve uçlara MOSFET bağlı. Yani 10 V gibi bir voltaj ve muhtemelen yüksek akım ile sürülüyor segmentler. Herhalde bunlar özellikle parlak veya büyük segment.
Bugün 3 Digit Display'in çizimini yaptım. Bir aksilik olmazsa yarın basıp denemeyi düşünüyorum.
4226 eklentisine bak4227 eklentisine bak4228 eklentisine bak
Bu proteus beni deli etti abi. İsiste elemanı alıyorsun areste karşılığı yok. İsiste başka areste başka çizeyim diyorsun izin vermiyor. Bende direk areste çizip çıktım. Ayrıca isiste şema çizip atayım eve geçince.Şemayı koyarsan devrede bir eksiklik sorun var mı bakabiliriz.
Tamam abi akşam sıfırdan yapayım o zaman.Şemasız çizdiysen ayrıyeten şema çizmenin bir anlamı yok Gökhan, çünkü şemanın tam olarak buna uyacağının bir garantisi yok. Hata yapılabilir.
Ama genel olarak her zaman önce şema çizip oradan PCB'ye geçmek lazım. Kütüphanede istediğin şeyi bulamıyorsan sıfırdan oluşturursun.