MAX7219 Display Entegre

Atlama deliklerini, tel sıkı geçecek şekilde yapmayı dene. Ama uygun matkap/tel kombinasyonunu temin etmen lazım. Mesela 0.5 mm çaplı tel için 0.45 mm matkap gerekebilir. Veya 0.8 mm tel için 0.7 mm matkap. Tel sıkı geçtikten sonra üstten ve alttan yan keski ile kesersin, sonra da alta ve üste flux sürüp lehim uygularsın. Böylece via yüksekliği minimum olur.

bir de daha önce mesajlardan birinde belirtilmişti, bilmiyorum farkettin mi. Bir tek entegre 8 haneyi sürebildiği için senin iki tane 3'lü gösterge bir entegre ile hallolur. Bu da yerden çok büyük tasarruf sağlar.

Pes ettim. :(
Tek taraflı yapıp kablo ile bağlayacağım.

20200621_235254.jpg
20200621_235236.jpg
20200621_235208.jpg

0.75 cok damarli kablonun tek bir telini atlama teli olarak kullan. Once entegrenin olmadigi yuzeyi lehimle. Sonra entegrenin altinda kalan yerde teli gererek delikten hattin uzerine yatir. Falcata ile yukaridan bastirarak yatirmis oldugun teli 1-2mm boyunda kes, azicik lehim dokundur. Lehim fazla kacarsa lehim emme teli ile temizle... (Alternatif olarak teli yatirdiktan sonra azicik lehim yap. Fazla lehimi al. Falcata ile bastirarak fazlalik teli kes)

Yeniden çizim yapıp yolları entegrenin altından dışarı taşıdım. Taydin abinin dediği gibi telleri deliklere sıkıştırarak lehim yaptım. Multimetre ile tek tek ölçtüm temas etmeyen var mı diye. Ama yinedene çalıştıramadım. 5v verince çok fazla akım çekiyor. Muhtemelen bir yerde kısa devre yaptım. Çok kasınca da migrenim tuttu bıraktım artık. Yarın üzerindeki fluxları temizleyip tekrar deneyeceğim. Olmazsa tek taraflı yapacağım.

Çift taraflı display baskı hezimetinden sonra karar değiştirip panel için bir anakart tasarlamaya karar verdim.
Bu anakart üzerinde bütün panelin bağlantıları olacak. arduinoyu da bu anakart üzerine yerleştireceğim pinler üzerine oturtacağım.
Başlangıç için bütün displayleri çizdim. Anakartın tek parça olmasından faydalanarak max7219 daki boşta kalan bacakları da kullandım. bu sayede 6 yerine 4 adet entegre kullanmış oldum. Geliştirdikçe rsim atmaya devam edeceğim.

SERI DISPLAY.png

Switchler, butonlar ve encoderlar da eklendi. Bir tek buton ledleri kaldı.

anakart.png

Bus işlemi displayler için tamam. Yanlız çalışma alanı A2 olduğundan fazla okuna bilir çekemedim.
Şimdi Diğer BUS lara girişicem.

BUS.png

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,951
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back