Abi 27K yerine 1K taktım. DAC çıkışından 55 okuyorum. Ana Çıkışta da 36V oluyor. Üstelik ilk açılışta DAC'ı sıfıra çekmeme rağmen böyle geliyor.27 k direnci deneyip bilgi ver bir fark yarattı mı.
Abi 27K yerine 1K taktım. DAC çıkışından 55 okuyorum. Ana Çıkışta da 36V oluyor. Üstelik ilk açılışta DAC'ı sıfıra çekmeme rağmen böyle geliyor.27 k direnci deneyip bilgi ver bir fark yarattı mı.
Şimdi 25,5K taktım yine aynı.Çok tuhaf. direncin önünde ve arkasındaki voltaj aynı mı?
Abi set ettiğim 33.3V değil. Katsayı o.Zaten 33.3 V alamaman lazım. 33.3 V çıkış için DAC'ın 4.44 V çıkış veriyor olması lazım ki onu da vermesi mümkün değil. Senin pass transistörlerden birisi veya ikisi gitmiş gibi duruyor.
voltaj = voltaj * Katsayı
30v = 30v * 33,3
setDac(voltaj, 0);
yani setDac(999,0);
Bu set den çıkışta 1V alıyorum. O da opamp çıkışına 7.47v gibi yansıyor.Yok o da seferoğullarının paşasıydıO halde her zaman DAC'a yazılan dijital veriyi belirt, ara hesapları belirtirsen programın ayrıntılarını bilmeden yorumlayamam.
Neyse, farketmez. Opamp çıkışı 7.47 V ise güç kaynağı çıkışı 6 V olmalıydı.
Yarın ve öbür gün 20:30 dan sonra evdeyim abi. Akşamına müsait olursan bana uyar. Pazartesi Full izinliyim.İş iyice karıştı Keşke vakit olsa da discord'da falan beraber baksak ama şu anda uzun vakit ayırma şansım yok.
Abi azıcık öğrenince seversin. Discord da skype mantığı yok.Bu discord'u da hiç sevmem aslında. Online bir bilardo oyunu var, onu oynarken oradaki gavurlar discord'a gel falan diye tutturdular. Kurdum discord'u. Meger o lanet şey daha programı çalıştırır çalıştırmaz mikrofonu açıyormuş. Benim bütün geğirmeler osurmalar gitti karşı tarafa Ulan çağrıya girince açsana mikrofonu, bu ne böyle casus program gibi.
Ben çok seviyorum abi.Bu discord'u da hiç sevmem aslında. Online bir bilardo oyunu var, onu oynarken oradaki gavurlar discord'a gel falan diye tutturdular. Kurdum discord'u. Meger o lanet şey daha programı çalıştırır çalıştırmaz mikrofonu açıyormuş. Benim bütün geğirmeler osurmalar gitti karşı tarafa Ulan çağrıya girince açsana mikrofonu, bu ne böyle casus program gibi.
Yine yanlış anlamış gibi olmasın ama senin bu söylediğinden yola çıkınca;Hep şöyle düşünmen lazım: DAC çıkışının 7.5 katı opamp çıkışı. Opamp çıkışının da 1.4 eksiği güç kaynağı çıkışı.
Acaba 27K yı yükseltmek mi gerek?1.4 v biraz değişken olabilir, onu sen 1 - 2 V aralığında düşün. Ama opamp çıkışının 7.5 V olması lazımdı. Burada bir abzürtlük var.