MCU ile gerilim katlayıcı

frekans50

⁵⁰
Harici entegre kullanmadan katlayıcı ile
5V-25V dönüştürücü yapmak istiyorum. Giriş AC gerilimi mcu ile üretilecek

Sürekli akım çekilmeyecek.

Örneğin 3sn içinde üretilen gerilim bir kondansatör üzerinde depolanacak. Gerektiğinde kullanılacak. Tekrar 3 sn içinde üretilecek. Eski fotoğraf mak. Flaş devresi gibi.

Acaba bunun hesabı nasıl olur? Frekans ve katlayıcı kondansatör değerleri ne olmalı?

1747941047627.jpeg

Bobini sevmediğim için boost converter yapmak istemedim. Hızlı diyod ve mosfet gerekir

Son düzenleme:
Orijinal çıkış kondansatörü 3sn dolma süresine göre hesaplandı büyük çıktı.

ben tam dolma süresini kısa seçtim uygun değer çıktı. Pratikte kullanılan kondansatöre benzedi. Gerçekten 680uF üzerindeki 27V gerilim işimizi görüyor

Çıkış kondansatorün değeri çıkıştakı istenilen enerji değerine bağlı, E = C*V^2/2.
Sorum ona bağlıydı, çıkıştakı enerji olmadan çıkış kapasitör nasıl hesaplanmış.

Frekans ise charge aktarma ile tahmin edilebilir. Yani, sonuçta ara kondansatorlarda yüklenmiş charge çıkış kapasitörün chargina aktarılacak.
Lakin arada diyotlar olunca ve C1 tam şarjı sadece ilk cycle'da aldığını varsayarsak net formülün çıkarılması zaman ister (hazırı yoksa).
Yani cycle sayısını (frekans)
C1(5-0.6) * Tcycles = Coutput *Vouput
fomülle hesaplanması doğru olmayacak tabii.
Mechanic'e katılıyorum - simulasyonla iş kısa sürede yapılır.

mikrodenetleyici ile spwm mi üreteceksiniz

bana pek sağlıklı bir yöntem gibi gelmedi

Tavsiyem bobin kullanmanız ama kondansatorde israrcıysanız kaskat bootstrap veya 5 kondansatör ve kondansatör başına 4 transistör ile seri- paralel bağlantı dönüşümü yapacak bir devre düşünüşebilir

Girişi push-pull smd transistör ile sürülen, çıkışı da uygun gerilimi üretebilecek ferit halka ile basit bir trafo yapılabilir.
İki pin bir timer kesilmesiyle anahtarlanır. Bir pin ile de çıkış gerilimi kontrol edilebilir. 50Hz den bir kaç kat fazla bir frekans kullanılırsa daha küçük bir hacimde besleme elde edilebilir.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,773
Üyeler
3,132
Son üye
furkanuzal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
az bilgili çok meraklı
Back