Micro SD hafıza kartı sahtemi orjinal mi?

serkan_48

Kıdemli Üye
Aşağıdaki kartı yakın zamanda aldım.

Ancak internette okuduğum yorumlarda bazı kartların sahte olduğu yazıyor.

Elimdeki kartı nasıl test edebilirim? Sahtemi gerçekmi ayırabilir miyim?

20251015_212708.jpg
20251015_212727.jpg

Kutunun iç orta kısmında Sandisk App kurtarma yazılımı lisans numarası oluyor.

Çoğu hafıza ürünleri eskisi kadar kaliteli değil. Markalar genelde en kısa ömürlü hafıza hücresi kullanıyor ve ne kullandıklarını da söylemiyorlar. Şu marka iyidir demek doğru değil. Üretimden üretime bile fark olabilir.

Güvenilir ve garanti durumunda yarı yolda bırakmayacak bir yerden almak çok önemli.

Kartı Özbekistan Taşkent şehrinde satın aldım.

Şimdi H2testw diye bir program buldum. Bu program karta 1 GB lık dosyalar kaydederek kapasitesini test ediyor. Kartım 128 GB kapasiteli. Şu an 79 GB yükledi.

Sahte ürünlerde mesela 8GB olup yeni veri geldikçe eski verilerin üzerine yazdığı şeklinde yorumlar var. Bakalım test bitsin program ne diyecek.

İşin kötüsü kartı bir sd kart adaptörü ile notebook un sd kart yuvasına takarak test ediyorum. Paket üzerinde 100MB / sn yazma okuma hızı olduğu yazıyor ama test programı 32MB/sn ile yazma yapıyor. Bu hız belki donanım kaynaklı düşük olabilir çünkü bilgisayar çok eski.

Aklımda son bir test kartın üzerinde yazan seri noyu bilgisayardan da okuyup üzerindeki ile aynı mı farklı mı bakmak var.

20251015_224048.jpg

Karta 119 GB veri yazdı. Yazma hızı 32MB/sn ile.

Şimdi doğrulama yapıyor. Okuma hızı 68.9 MB/sn ile.

20251015_230533.jpg

Forum istatistikleri

Konular
8,397
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back