Mikrofon Standından Masa Lambası Yapımı

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
11,228
Uzun zamandır kullanmadığım mikrofon standımı masa lambasına çevirmeye karar verdim. Bilgisayar masamın yanına sonradan eklediğim çalışma masam tavandaki aşağı sarkan kirişden dolayı ışık almıyor. Genelde kısa işlerde cep telefonu ışı ile idare ediyordum. Bu gün boşlukta bu fikrimi gerçekleştirme imkanı buldum.

Öncelikle standı masama monte ettim.
20201221_194053.jpg



Sonra standın kullanmadığım mikrofon başlığını çıkardım.
20201221_194118.jpg


Aşağı ve yukarı hareket ettirebileceğim lamba ve üzerine monte edeceğim anahtar.

20201221_193843.jpg


Bu lambayı standa monte edebilmek için ekstra bir aparata ihtiyacım oldu. Elimde böyle bir aparat olmadığından fusion 360 ile çizip 3d yazıcıya baskıya verdim.

stand_kafası.png
 
Led ampul kötü bir görüntü oldu. Kısa zamanda bunu bir cob led ile değiştireceğim.

20201222_171055.jpg
20201222_174138.jpg
20201222_174112.jpg
20201222_174048.jpg
 
Evet geniş bir yüzeye yayılan LED yaparsan gölge de yapmaz.

Bir de şu alternatifi düşünebilirsin: Büyük bir büyüteç bulursan, onu bağlarsın ve büyütecin etrafına LED'ler yerleştirirsin. Ben sürekli kullanıyorum büyüteçli tepe lambasını, gözler artık eskisi gibi değil, ama senin de çok işine yarar devrede inceleme yaparken.
 
Çalışma güzel olmuş eline sağlık. Özellikle 3d yazıcıların problemlere anlık çözümler üretmesi çok hoşuma gidiyor. Ben tek noktadan gelen ışıklardan çok rahatsız oluyorum, eğer yerin var ise iki üç metre şerit led ile üstten masanın etrafını dönen bir aydınlatma ile hem yumuşak aydınlatma yapmış hem de gölge oluşumunu engellemiş olurusun.
 
Çalışma güzel olmuş eline sağlık. Özellikle 3d yazıcıların problemlere anlık çözümler üretmesi çok hoşuma gidiyor. Ben tek noktadan gelen ışıklardan çok rahatsız oluyorum, eğer yerin var ise iki üç metre şerit led ile üstten masanın etrafını dönen bir aydınlatma ile hem yumuşak aydınlatma yapmış hem de gölge oluşumunu engellemiş olurusun.
3d yazıcıyı ilk aldığım da ihtiyacım olan pot başlıklarını bastıktan sonra bir daha pek lazım olmaz diye düşünüyordum. Kenarda eskiyecek gibi geliyordu hep. Şimdiler de anlıyorum ki her evde olması gereken bir cihaz.
Misal bu gün baktım üçlü prizin kablo sıyrılmış çıkmış delikten. Faz, Nötr ve toprak kabloları açıkta kalmış. Çok tehlikeli bir durum. Açtım baktım o içerideki kabloyu sıkıştıran iki vidalı aparat kırılmış. Oturdum iki dakikada çizip bastım. Birde filamentleri ucuz olsa tadından yenmeyerecek. 1kg plastiğe 100tl istemek nedir yav. Bir ara pvc boru lazım oldu gittim 5-10 liraya aldım. 1kg da gelir hani. Yani diyorum o da plastik bu da plastik. Neyse...

Işık konusunu ileriye yönelik aklımda bir şeyler var. Bu yazıcı ile osiloskop batırdı beni. Borçları bitene kadar para harcamamam gerek.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,884
Mesajlar
100,403
Üyeler
2,492
Son üye
alikara3

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top