Mikroskop için Çin işi ekran

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
21,729
Benim mikroskoba uzun zaman önce bir kamera almıştım. Ama yıllarca kullanmak nasip olmadı. İlk başlarda bulanıklık sorunları yaşadım, ama sonradan tam istediğim gibi olmasa da biraz düzeltebildim. Şimdi de mikroskopu koyduğum masadan bilgisayar olan mesafe biraz fazla. 10 m HDMI kablo aldım, o da uzun geldi, bilgisayara hiç görüntü gelmiyor.

IMG_20200611_125419.jpg


Baktım bu iş uğraştıracak, mikroskoptan da görüntü almam gerekiyor artık iş için, Çin'den bir ekran aldım ve bu ekranı mikroskopun rayına monte etmek için 3d yazıcıda bir parça yaptım.

IMG_20200611_125446.jpg


IMG_20200611_125456.jpg


IMG_20200611_125852.jpg
 
Yalnız burada şu önemli: Lehim yaparken veya mikroskop altında çalışırken ben her zaman okülerleri kullanmaya devam ediyorum. Ekranı bu amaçla kullanmıyorum. Okülerleri kullanınca, aynen kendi gözümüzde olduğu gibi stereo vizyon gerçekleşiyor, yani üç boyutlu derinlik algısı var. Ama ekranda gördüğün görüntü iki boyutlu, derinlik hiç yok. Çok küçük parçalarda özellikle tamirat amaçlı lehim yaparken bu üç boyutlu görüntü kritik öneme sahip. Bu olmadan çalışmak (en azından benim için) imkansız gibi birşey.

Burada kullanılan ekranın tek bir amacı var: Kameranın menüsünü görmek ve mouse kullanarak ekran görüntüsünü resim olarak veya video olarak kaydetmek. O kadar.
 
Hepsi çin malı ürünler, çok da ulaşılamaz değil :) Eskiden olsa sadece mikroskopu satın almak bile adama fena koyardı.

Mikroskop rayı yerli imalat (ben yaptım).
 
Timur merhaba. Bu sayfanın konusuyla pek alakası yok ama ilk resimde Weller'in duman emici sistemini gördüm sanki:). WellerFT yazan ucu var. Bende böyle birşey almak istiyorum. Malum flux dumanı havalandırması uygun olmayan yerler için insan sağlığına zararlı. Hele pandemi günlerinde ciğerlerimize iyi bakmamamız lazım. Neyse lafı fazla uzattım. Nasıl bir sistem kullanıyorsun. Memnun musun. Sesi rahatsız edici mi. Filtre değişimi ne sıklıkta oluyor. Kolay bulunabiliyor mu. Direnç.net' te Quick 6101 var. Artest Elektronik diye bir yerde Weller'in Zero Smog EL Kit 1 diye bir ürün var. Ellerinde stok var mı bilmiyorum. Sen ne önerirsin.....
 
Timur merhaba. Bu sayfanın konusuyla pek alakası yok ama ilk resimde Weller'in duman emici sistemini gördüm sanki:). WellerFT yazan ucu var. Bende böyle birşey almak istiyorum. Malum flux dumanı havalandırması uygun olmayan yerler için insan sağlığına zararlı. Hele pandemi günlerinde ciğerlerimize iyi bakmamamız lazım. Neyse lafı fazla uzattım. Nasıl bir sistem kullanıyorsun. Memnun musun. Sesi rahatsız edici mi. Filtre değişimi ne sıklıkta oluyor. Kolay bulunabiliyor mu. Direnç.net' te Quick 6101 var. Artest Elektronik diye bir yerde Weller'in Zero Smog EL Kit 1 diye bir ürün var. Ellerinde stok var mı bilmiyorum. Sen ne önerirsin.....

Merhaba Ümit. Çalıştığım kartların tamamı 0604 veya daha küçük SMD'lerden oluşuyor, o yüzden karta çok yakın oluyorum lehim yaparken ve bu filtre olmazsa dumanı aynen solumuş oluyorum. Bunu aldığım zamanlarda da (yaklaşık 5 yıl önce) gelen kartlar hep sorunlu idi, sürekli rework yapmam gerekiyordu, o yüzden Weller'in Zero Smog 2 sini almıştım. Bir elektrik süpürgesi gibi gürültü yapmasa da, arabanın havalandırmasını maksimum yaptığında çıkan ses gibi bir gürültüsü var. Filtreleri yıllık değişmesi lazım deniyor, ama bu herhalde seri üretimde kullanım içn. Ben o yoğunlukta kullanmıyorum ve 5 yıldır filtreleri değiştirmedim. Hala çok güzel uzaklaştırıyor lehim dumanını.
 
Ben de hem benim havya setini hem de duman emmeyi Artest'ten almıştım. Yalnız şu önemli bence: Benim cihaz ile hem gevşek hortum hem de kaz boynu hortum vardı. Kaz boynu hortum bana hiç uygun olmadı. Zaten odada yerim az, o kaz boynunu tam istediğim gibi bir türlü konumlandıramıyordum. O yüzden onu söktüm ve gevşek hortumu kullanıyorum şu anda. Senin de yer dar ise bunu gözönünde bulundurmakta fayda var. Baktığın her iki üründe de sadece kaz boynu görünüyor, ama Weller'de gevşek hortum seçeneği de vardır.
 
Evet haklısın hortum tipine hiç dikkat etmedim. Yer darlığı sıkıntısı bende de var. Adamları arayıp bir sorayım bakayım....
 
Artest'in elinde hiç duman emici sistem yokmuş, yedek filtre dahi yok. Temini en az 10 hafta diyor adam. Halbuki sitelerinde stok gözüküyor. Şaşırmamak lazım bu duruma ama işte...... Ellimizde kullanılmış demo ürün var diyor. Resimlerini gönderecek. Araştırmaya devam...
 
Herkes stok tutmaktan korkuyor bu devirde ... Böyle basit şeylerin yerlileri neden yapılmıyor anlamıyorum. Hem çok daha ucuz olur hem de herşeyini bulabiliriz. Mevcut durumda mecbur Weller'e veya artık hangi firma ise kazıklanmak zorunda kalıyoruz, tam bereketini de alamıyoruz sarf malzemeleri olmadığından.
 
Merhaba @
Merhaba Ümit. Çalıştığım kartların tamamı 0604 veya daha küçük SMD'lerden oluşuyor, o yüzden karta çok yakın oluyorum lehim yaparken ve bu filtre olmazsa dumanı aynen solumuş oluyorum. Bunu aldığım zamanlarda da (yaklaşık 5 yıl önce) gelen kartlar hep sorunlu idi, sürekli rework yapmam gerekiyordu, o yüzden Weller'in Zero Smog 2 sini almıştım. Bir elektrik süpürgesi gibi gürültü yapmasa da, arabanın havalandırmasını maksimum yaptığında çıkan ses gibi bir gürültüsü var. Filtreleri yıllık değişmesi lazım deniyor, ama bu herhalde seri üretimde kullanım içn. Ben o yoğunlukta kullanmıyorum ve 5 yıldır filtreleri değiştirmedim.
@taydin merhaba duman emme konusunda aynı sorunu bende yaşamaktayım küçük malzemeler ile çalışıp aynı zaman da dumana maruz kalmak hiç hoş olmuyor mikroskop a dahili bir duman emici ile çözüm bulmaya çalıştım ama oda çok başarılı olmadı kullanmış olduğunuz cihazın yanıs sıra 2ull markası adı altında satılan bir ürün var fiyatı 100 120 $ skalasında ama kullanıcılar sesinden pek memnun değil sistemler basit bir fan bir filtre benim kullandığım modelde yok bu arada ve yalıtım reklamlar ile kullanıcı yorumları çok farklı sizin kullandığınız ya da çevrenizde tecrübe ettiğiniz sessiz çalışan ürünler varmı ?
Bu arada yukarıda yazılanların aynısını sormuş gibi oldum ama bir kaç farklı marka ve model ürünler geldi çin menşei ancak seçenek çok weller veya adı aklıma gelmeyen diğer markaların ikinci seçenekleri oluştu buna istinaden sormak istedim takip etmişsinizdir bu da örnek bir link
 

Ekler

  • Screenshot_2021-05-06-00-15-15-875_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-05-06-00-15-15-875_com.miui.gallery.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 138
  • Screenshot_2021-05-06-00-23-14-948_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-05-06-00-23-14-948_com.android.chrome.jpg
    215.2 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleme:
Verimli bir şekilde duman emmesi için çok iyi bir hava akışı gerekiyor. Ben duman emici hortumu mikroskop altına biraz yaklaştırmam yeterli oluyor. lehimlerken çıkan duman hemen yana doğru viraj yapıp hortuma giriyor. Weller'in Zero Smog 2 sistemi var bende.

IMG_20210506_010033.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
5,789
Mesajlar
99,021
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top