Bunlar laminar flow cabinet olarak geçiyor. Adının bu olma sebebi havanın türbülans oluşturmadan, laminar akışla dışarı çıkması. Ancak o tepedeki açıklıktan havayı verirseniz köşelerde türbülansa girer. Arka yüzeyin tamamının filtre olması lazım.
Ben de aynısını yazacaktım. Şöyle 16x18cm bir filtre var mesela. Küçük gelirse iki tane alıp birleştirebilirsin. Kabini de ona göre yaptın mı tamamdır.Hmm o zaman önce uygun boyutta HEPA bulup kabini ona göre yapmak lazım ...
@taydin, özellikle prizma ve mercek temizliğinde yardımcı olabileceğini düşündüğüm şöyle bir ürün gördüm. Telefoncular kullanıyor sanırım.
Hdd icin tamam ama mikroskop icin cok gerekli degil bence. Ben sokup takiyorum sorun cikmiyor.
Sadece tozu gösteriyor.Bunlar sanırım sadece tozu gösteriyor, tozu uzaklaştırma konusunda bir faydası yok diye anlıyorum ben. Yoksa bir şekilde statik elektrikle tozu kendine mi çekiyor?
buradan gözüktüğü kadarıyla havayı hepa(?) filtreden çekip önden üflüyor. Ama yine de kapalı kabin kullanmak lazım gibi.Tozu üfleyerek uzaklaştıran bir de şöyle bir alet var. Ama bunun etrafı açık. Performansı ne derece iyi olur optik tamiratında emin değilım. Belki buna bir kabin yapılabilir.
buradan gözüktüğü kadarıyla havayı hepa(?) filtreden çekip önden üflüyor. Ama yine de kapalı kabin kullanmak lazım gibi.
Bunların hepa dediği şeye de güven olmaz. Bence sen kendi kabinini yap. Şu hava temizleyiciler var. Onların yedek hepa larından alıp ölçüye göre tasarlayabilirsin. Yine sen bilirsin ama bunlara ek.Evet ama hiçbir açıklama da yok. Belki bu da gene sadece UVA ile tozu görünür hale getiriyordur, tam emin olamadım.
telefon numaram 0530 567 88 81 arayın yardımcı olmaya çalışayım hocamToza duyarlı ekipmanların tamir ve bakımı için minyatür bir tozsuz kabin yapmak istiyorum. Genel anlamda yapı şu şekilde:
7922 eklentisine bak
telefon numaram 0530 567 88 81 arayın yardımcı olmaya çalışayım hocam
komple hazır olarak yapıyoruz. ffu ismi altında geçiyor. Fan Filter Unit olarak araştırabilirsiniz