MIT App + Java

Ben buraya kadar kimseden yardim istemeden gelebiliyorum.

1.jpg

Simdi hangisine tikliyim?

Soz cok soru sormayacam. Simdi hangisini seceyim?

10 soru hakkim olsun. Bu birincisi.

Basic View activitiy sec, sonraki sayfadan da dil olarak kotlin degil javayi sec

Soz cok soru sormayacam. Simdi hangisini seceyim?

10 soru hakkim olsun. Bu birincisi.
Sorunun cevabı değil ama qt ile nasıl yapıldığı...

oncelikle delphideki butona yada edite cift tiklama isini unut, burda o isler kod ile yapiliyor.

Simdi ben uzaninca uyuyana kadar bunu dusunecem. Ahmet empty secti. Haze View activitiy secti.

Iyide neden biri birini digeri digerini secti?

O zaman bu IDE yazanlar niye boyle secenekler koymus?

bazi seyler hazir geliyor, example gibi dusun, mesela eger emty act. secersen sana java dilini bile getirmiyor, sana zorunlu kotlini sunuyor.

Tamam oyle olsun.

View activitiy ardindan dili Java yaptim.

Build dedim. Run dedim.

1.jpg

Boyle bir hata aldim.

tool menusunden device managera gelim hangi aygitta calistiracaksan ona gore yukleme yapacaksin,ekran cozunurlugunu filanda secmen gerek(windowstaki gibi tek formu koy her cozunurlukte calissin yok, tasarimini android cihazin ekranina sigacak sekilde yapman gerek), bir kerelik birsey, en yuksek android surumunu sec, yuklemesi biraz uzun suruyo haberin olsun.

ben boş seviyorum hazır bişey gelsin istemem birde onu anlamakla uğraşacağım baştan sona anladığım bildiğim gibi gitmek her zaman geriye dönük revizyonda hız kazandırır

ben boş seviyorum hazır bişey gelsin istemem birde onu anlamakla uğraşacağım baştan sona anladığım bildiğim gibi gitmek her zaman geriye dönük revizyonda hız kazandırır
@Ahmet bende bos seviyorum ama dil secenegi bende gelmiyor, javayi sectirmiyor o yuzden basic dedim, zaten ekstra gelen sayfalarla isimiz yok onlari silebiliriz, oluyorsa bosda secebilir.

Tamam

Empty Activity sectim.

Min SDK API 26 sectim.

Finish dedim.

Tools > Device Manager
Vitual Create Device
Catagory Phone
Falan sectim.

Bu arada yarim saat falan suren indirme isleri ooldu.

Sonra Run dedim.

Telefon gorseli cikti. Uzerinde benim baslattigim projeye iliskin icon falan da yoktu. Uygulamayi kapadim.

En azindan hata cikmadi bu sefer.

Simdi ekran tasarimi yapsam ustune bir buton bir de text box koysam butona basinca text box da mesaj versem,

Cok buyuk yol katetmis olacagim.

sol taraftaki proje dosyalarinin gorundugu yerden layoutun altindaki activitiy_main.xml dosyasini ac, sayfa dizayn modunda gozukecektir zaten, gozukmezse sag ustte design yada cose diye bir kutucuk var ordan desig i sec ve sol taraftaki komponent paletten istedigin ne varsa formun uzerine surukle birak, tabi bu isi formun uzerine once table ve tablerow ekleyerek yaparsan gorunum daha duzgun olur.

Sifirdan bos bir proje olusturdum projeye hic dokunmadan build dedigimde 3 tane sorun bulunuyor.

:app is currently compiled against android-33.

Recommended action: Update this project to use a newer compileSdk
of at least 34, for example 34.

Note that updating a library or application's compileSdk (which
allows newer APIs to be used) can be done separately from updating
targetSdk (which opts the app in to new runtime behavior) and
minSdk (which determines which devices the app can be installed
on).

Android studio yu daha dun indirdim. Compilesdk nin yeni versiyonunu nerde bulacagim nasil indirecegim?

sana en yuksek cihaz icin sdk kur demistim sanirim oda 34 oluyor, eski cihazlarda calistirmak icin farkli ayarlar var.

Projeye Empty degil de Basic View Activity secip baslarsam ve build dersem sorunsun derliyor.

Bu adamlar IDE yazmislarmis mis mis. Benim gibi isin basindaki adam nasil ugrasacak bu heriflerin pislikleriyle.

Hani hatayi buldun linkini de yaz tikliyiveriyim. IDE User frendly degil user frenli.

basta dedimya delphideki rahatlik birak bunu bu zamana kadar c# da dahil hicbirinde yok, sen enseyi hemen karartma.
emty views activity sec

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,951
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back