MPU6050 çalışmadı

Peak2Peak

Aktif Üye
Merhaba iyi bayramlar mpu6050 sensörünü çalıştırmak istedim.who am register check edemiyorum.Sensörde SCL ile GND kısa devre durumdadır.VCC GND arasında bir kısa devre yok ama internette bazı şematikler buldum.SCL direnç ile 3.3V regülatör çıkışına bağlı sensörün bozuk mu acaba?

İyi bayramlar.
SCL ile GND kısadevre olmaması lazım. İki yol arasında direnç, diyot, kondansatör gibi elemanlar varsa bunları kontrol edin, yoksa işlemcide sıkıntı var demektir.

1620909370948.png

Hocam birde yazılımda tanımlanan check ve data değişkenlere uğramıyor.Nedeni nedir?

10366 eklentisine bak
Hocam birde yazılımda tanımlanan check ve data değişkenlere uğramıyor.Nedeni nedir?
Check eşitse 104'e diye bir if koşulu var.
Check'in çalışması için içindeki değerin 104 olması gerekir. 103 veya 105 ise yani sayı 104 den küçük yada büyük ise check çalışmaz.
Birde check tanımlanmış ama değer atanmış mı? Resimde göremedim, Belki başka yerde atanmıştır.
Önce değer atanıyor mu bir yerde onu kontrol et.
Sonra atanan değer 104 mü onu kontrol et.
Eğer sayı sabit değil de oynayan bir sayı ise "check >= 104" yada "check <= 104" yaparak denemelisin. "check == 104" demek başka hiç ihtimal olmaması demek.

Yukarıda bahsettiğim if koşulu sağlandığında data değişkenine de veri aktarılacak. Ancak orada da aynı değişkene 4-5 tane farklı değer atanmış. Sanırım onlardan birini seçip diğerlerini kapatmak gerek.

Check eşitse 104'e diye bir if koşulu var.
Check'in çalışması için içindeki değerin 104 olması gerekir. 103 veya 105 ise yani sayı 104 den küçük yada büyük ise check çalışmaz.
Birde check tanımlanmış ama değer atanmış mı? Resimde göremedim, Belki başka yerde atanmıştır.
Önce değer atanıyor mu bir yerde onu kontrol et.
Sonra atanan değer 104 mü onu kontrol et.
Eğer sayı sabit değil de oynayan bir sayı ise "check >= 104" yada "check <= 104" yaparak denemelisin. "check == 104" demek başka hiç ihtimal olmaması demek.
kod dönerken değişkenleri görmüyor bile debug ekranın tanımlı gözükmüyor.

unit8_t check = 0;
unit8_t Data = 0;

Böyle yapıp dener misin?

malesef hala aynı değişkenleri global tanımlayınca düzeliyor.Tanımlanıyor ama sensör tabi yine çalışmıyor.

malesef hala aynı değişkenleri global tanımlayınca düzeliyor.Tanımlanıyor ama sensör tabi yine çalışmıyor.
Önce sensörü çöz. Onda kesin arıza var. SCL ile GND kısa devre olamaz.

optimizayon seviye ile düzelttim.
1620920944590.png

şimdide şöle kafasına göre bir değer atıyor.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,169
Üyeler
2,899
Son üye
Abdullahuguz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Back