Multimetre ekran parlaklığı sorunu

Talebe

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba resimde gördüğünüz ön metre ekranında karekterler hep soluk çıkmaya başladı ,cihazın içindeki pillerin voltaj değerleri 1.49 ve 1.5v olmasına rağmen .aynı pilleri unit cihaza takıyorum onun ekranı net şekilde sorun ne olabilir. Üstelik pen metreye dışarıdan güç kaynağı ile 3.5 v verdiğimde sorun düzeliyor .Bu durumu nasıl çözebilirim
IMG_20210911_164730.jpg

Benzer bir sorun bende yaşamıştım fakat senin multimetre pil ile çalıştığı için aynı soruna pek benzemiyor.

Belki içini açıp alkolle filan temizlemek gerekebilir. Korozyon olma ihtimali var mı?

Benzer bir sorun bende yaşamıştım fakat senin multimetre pil ile çalıştığı için aynı soruna pek benzemiyor.

Belki içini açıp alkolle filan temizlemek gerekebilir. Korozyon olma ihtimali var mı?

Evet içini açıp izo ile temizledim değişen birşey olmadı sıfır pil takıyorum yine aynı sadece dışarıdan 3V üzerinde gerilim verdiğimde cam gibi oluyor ekran

Birşey yüklüyor herhalde pilleri. Harici güç kaynağı yükü kaldırıyor piller bayılıyor olabilir

Öncelikle güç kaynağını bağlayıp çekilen akıma bakabilirsin. Çok az bir akım çekiyor olması lazım bunun. Eğer fazla akım çekiyorsa o zaman yükleyen şeyin ne olduğuna bakabilirsin.

Ölçü aletine harici güç verirken sanırım cihazda yeni sorunlara sebep oldum .NCV özelliği çalışmıyor voltaj ölçümü gerçek değerin iki katı gösteriyor ,diyot ölçüm kademesi problemli

Bu kartın teknik dökümanını(diyagram shematic..) nasıl bulabilirim

Kartın montaj sorunu yok sorun karta harici verdiğim güç sonrası ölçümlerde problem var Ac DC voltaj hatalı diyot ölçmüyor NCV temaxsız çalışmıyor

sigortada gevşeklik , kir, temassızlık olmasın.

Montajdan eminsen, ters gerilim filan da uygulamadıysan, ekranı karartan sorunlu parça sebebi ile pillerin vereceğinden daha yüksek bir akım ile arızayı derinleştirmiş olabilir misin

kartın üzerinde 6 bacaklı bir SMD var üzerimde 22j2 yazıyor sorun bundanmı kaynaklı acaba diyorum lakin datasheet bulamadım .transistör diyor kapasitör direnç sigorta kontrol ettim problem yok lm358 var oda sağlam .Ya işlemci yada 22J2 yazan parça

LM358 in çalıştığını nasıl anladın? Bence en olası arıza bu. Aşağıdaki testler problem ile ilgili daha fazla bilgi verir:

1) Voltaj kademesinde (DC ve AC), her kademede mutlaka gerçek değerin iki katını mı ölçüyor?
2) Voltaj kademesinde (DC ve AC), probları kısa devre edersen ne ölçüyor?

Ekran parlaklığı sorunu devam ediyor mu?

LM358 in çalıştığını nasıl anladın? Bence en olası arıza bu. Aşağıdaki testler problem ile ilgili daha fazla bilgi verir:

1) Voltaj kademesinde (DC ve AC), her kademede mutlaka gerçek değerin iki katını mı ölçüyor?
2) Voltaj kademesinde (DC ve AC), probları kısa devre edersen ne ölçüyor?

Ekran parlaklığı sorunu devam ediyor mu?
Kullanmış olduğum

UCE-CT220L Fault Locator & Curve Tracer testdt cihazı ile entegre sağlamlık ölçümü yaparak .Bu ölçüm şeklinide Yüksek elektronik mühendisi Önder Siser İn yotube videolarından bakabilirsiniz Bu yöntemi kullanıyorum genelde​

AC ve DC denedim iki katı AC 400v üzerinde DC 6 ise 12 volt​

AC kısa devre 0 DC kısa devre 0.01 v gösteriyor
diyot ve direnç ölçmüyor ekran ışığı daha yeni pillerle biraz aydınlandı
Şöyle birşey var kart üzerinde 6 bacaklı üzerinde 22J2 yazan IC var bunuda internetten buldum özel üretim

Son düzenleme:
Orada anlatılan metot ve fault locator kullanmak, kesin olarak bir entegrenin sağlamlığını teyit etmez. Kesin olması için aynı devrenin sağlamı da elinde olacak ve sağlam/bozuk devre üzerinde komponent pinlerini fault locator görüntülerini karşılaştırman lazım.

Bu test yöntemi ile özellikle uln2003 entegreleri çok test ettim ve sonuç aldım elimde sıfır bir lm358 ile kıyas edemedim burası doğru lakin bütün ölçüm kademelerinde aynı pinlerden aynı eğrileri aldım .Tabi bu benim görüşüm ve testim benim için şüpheli parça 22J2 yazan IC datesheet yok özel üretim mikro denetleyici
PIC011.JPG

Bu test yönteminde devre üzerinde aynı kart ile tkarşılıklı test devre dışında direk entegre in kendisini test edebileceğimizi anlatıyor videoda. İlgili kişinin kitabı da var elimde ve elimizde sağlam ürün olması şart değil diyor bu adam şimdi yalnış bilgimi veriyor elimizde datesheet var.

Bu kadar gizli kapaklı olduğuna göre 22J2'nin datasheetini bulsan bile muhtemelen tedarik edemeyeceksin.

LM358 1-2 TL'lik bir op-amp imiş.

Bu durumda sonuç odaklı düşünüp, bir tane LM358 alıp denemek lazım...

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back