Nameserver güncelleme süresi

frekans50

⁵⁰
Katılım
8 Ekim 2022
Mesajlar
1,445
Siteyi başka sunucuya taşıdım Name.com üzerinden yeni nameserver ayarlarını yaptım.

Fakat 1 gün kadar geçmesine rağmen yeni sitedeki içerik gösterilmiyor. Hala eski sunucudan gösteriyor

Acaba bu kadar beklemek normal mi? Yayılma süresi ?? bu kadar uzun olur mu?

Şuradan yayılma durumunu kontrol edebiliyoruz. Hala eskisi aktif.

 
Son düzenleme:
Değişim 72 saate kadar sürebilir. Burada belirleyici olan, DNS çözümleme zincirindeki sunucularda ayarlanmış olan TTL değeri. Eğer zincirdeki tüm sunucularda TTL = 86400 ise süre 72 saati bulabilir. Ama artık genelde daha düşük TTL süreleri yapılandırılıyor.

Bir dahakine DNS sunucuları değiştirmeden, en azından kendi sunucu kayıtlarında TTL yi azalt, mesela 60 (1 dakika) yap. Veya minimum ne kadara izin veriliyorsa onu yap. Eğer daha önceki kayıt 86400 idiyse (1 gün), kaydı değiştirdikten sonra 1 gün bekle. 1 günün sonunda artık DNS sunucularını değiştiririsen, bekleme süren daha az olur.
 
Biraz bekledim, düzelmeyince destek talebi açtım, manuel olarak bir şeyler yaptılar. 10 dakika içinde düzeldi.

Sorun hosting firması kaynaklıymış. Aynı firmadan başka pakete geçmiştim. Firmanın sunucuları birlikte çalıştığından (ne demekse), yönlendirme, önbellek gibi durumlar nedeniyle eskisi gösterilmekteydi.
 

Forum istatistikleri

Konular
8,397
Mesajlar
137,911
Üyeler
3,322
Son üye
asmukami

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top