Nasıl bir mekanik tasarım olabilir ?

girişe basınca kısa devreyi ayıran bir buton bağlanmasını katetmiştim. mesela kondansatmr yüklü ve girişe bağladınız. kondansatör buton üzerinden kısa devre olup boşalır. butona basıncada giriş kısa devresi kalkar ve ölçümü yapardınız. butona istege bağlı bir kaç ohm direçte takılabilir. ark yapmasını önlemek için.
Sorunlardan biri kondansatörü yaylı krokodile takarsanız ,kondansatörün ucu bir butonu çalıştıramıyor.
Sanıyorum şöyle olacak,ZIF soket boyutlarındaki alttaki plastikdeki devre ,MCU nun beslemesine voltaj gelince uçlarda bir komponent olduğunu anlayıp uçlarının 1 ile 2 pini,2 ile 3.pini ve 1 ile 3 üçüncü pinleri wattlı dirençle kısa devre edecek sonra en çok 2 sn sonra 3 pini de devreye bağlayacak .
O sırada cihaz "Bağlantı yok veya parça bozuk bile dese " sorun değil güvenli hale gelmiş malzemeyi tekrar test ederim hatta gözükecek şekilde devreye eskiden kontrol kalemlerin içindeki mini 220 voltluk lambalardan da koyup deşarjı da görebilirim
 
Son düzenleme:
Konuyu tekrar aktifleştireyim benimki şu basit akrilik kutuludan, ben kond boşaltmak için kutunun vidalarını kullanıyorum. lkini ben de aceleden boşaltmadan dokundurunca uçurdum, artık pratikle alışkanlık yaptım. Siz de vida kullanın veya plaka yerleştirin soket yanına. Veya sn @kesmez in önerisi gibi aklıma gelmişti, 2x3 pinli buton (fakat burda kond uçlarını sabit her zaman aynı yerlere koyma şartınız olacak) bastığınızda testeki eleman pinleri kısa devre edecek şeklinde bağlantı. Olmadı tam tersi çift el güvenlik cihazı gibi, siz basmadıkça ölçmeyecek kısa devre edilmiş olacak soket. hem bu butona basar hem üzerindeki test butonuna basıp tutmanızla ölçüm gerçekleşecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,787
Mesajlar
98,997
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top