Ne kadar ilginc. Hala mekanik sistemleri kullaniyoruz.

Mikro Step

Kıdemli Üye
Katılım
25 Eylül 2022
Mesajlar
3,833
Parmagini uzat ve klavyedeki tusu ittir.

Saniyede olsun olsun 10 karakter girilsin. Yani sadece 100 baud.

Bu cag icin anormal bir durum.
 
Son düzenleme:
Olaya PC yonunden bakarsaniz kismen haklisiniz. Windows ve Linux Speech2text'i yillardir entegre etmediler adam gibi. Windows'ta var bir seyler ama tam olarak aktif degil. Linux epey geride. MacOS bu konunda cok iyi ama fakir insanlar arasinda karsiligi yok. Telefonlar bu konuda cok daha iyi durumda, ozellikle iOS'u telefona dokunmadan kullanmak mumkun. Google daha geride olsa da bayagi yok kat etti. PC icin farkli cozumler ise asagida var ama isletim sisteminin desteklemesi sart.




 
Mekanizma klavyeye göre geliştirilmemiş. Halbuki yüzyüze iletişimde baudrate olağanüstü yüksek, verinin işlenmesi de fena. Göz ve kulaktan gelen veriyi işleyip beden dilinden, vucut yapısına, yüz ifadesinden ses tonuna, hareket ediş biçimine hızla çözümlenip değerlendirilebiliyor.
Ama yazılı iletişimde malesef bunca verinin eksikliğinden, bazen yok yere birbirimizi yanlış anlıyoruz.

Elon muskın şirketi uğraşıyordu, çip takacaklardı beyinlere :) .
 
Ya yazılım konusuna ne diyeceğiz? Üç kuruşluk bir işlem için satır satır, bazen sayfalarca kod yaz.. Peki yaptığı iş ne? Bildiğin hamallık başka bir şey değil. Bu işe bir çözüm getirilmeli yazılım konusu hem çok vakit tüketiyor, hem insanı yoruyor meşgul ediyor hem de dezenformasyona uğratıyor. Artık büsbütün yapay zekanın yazılım konusunu ele alması gerekiyor ve bunu sorunsuz bir şekilde yapmalı vakit nakittir..
 
Ben çalışırken bunaldığımda, gelecekteki teknolojileri düşünürek kendimi motive ediyorum. Bunlar için çok para lazım o yüzden şimdiden çok çalışmam lazım diyorum kendime.

Mesela dijital göz olsa. 10X optik zoom, dahili termal görüş, gece görüş, morötesi görüş, x-ray görüş vs. özellikleri olsa...
İt burnu gibi hassas ve kazancı ayarlanabilir dijital burun olsa. İz sürerken, sevgiliyi koklarken full ama biri osurduğunda direkt kapatabileceğimiz bir burun olsaydı...
Aynı şekilde ayarlanabilir dijital kulak olsa, komşuların tepinme seslerini otomatik filtrelse ya da kuş sesi, su sesi falan çıkarsa kulaklarımda...

Ne güzel olurdu yav. Vallahi düşünmesi bile güzel. Bu teknolojiler sandığımız kadar uzakta değil. Bence insan evrimi çok farklı bir noktaya gidecek.
 
Konusurken bile cok daha hizli data transferi yapiyoruz.
 
Parmagini uzat ve klavyedeki tusu ittir.

Saniyede olsun olsun 10 karakter girilsin. Yani sadece 100 baud.

Bu cag icin anormal bir durum.
çözümü şu değildir umarım

neo.jpg
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,183
Üyeler
2,488
Son üye
ilter

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top