Neredesin Tesla?

hakan8470

Kıdemli Üye
Katılım
17 Şubat 2022
Mesajlar
1,156
Gelde su yarim biraktigin is i bitir, bu beceriksizler bizi kabloya mahkum etmeye devam ediyor. :kafa_samar:

 
Kablosuz güç aktarımı verimsiz olduğu için yapacak birşey yok. :)
44c214df5b616331b686131d28dc2c9d22a7ccf1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ters_kare_yasası
 
Bende umuyorum Tesla o isi de hallederdi diye :oluat:
 
Tesla da şişirilmiş balon.
Her yerde tesla tesla tesla tesla. Bu yaşam koçları, bedensel enerjiciciler, yogacılar bela ettiler bu işi de başımıza...

Her insan bir yere kadar iyidir, sonrasında hayaller başlar. Aynısı Einstein için de geçerli, adam quantum fiziğine saçma demiş biri.
Bilim adamları genelde 40 yaş altında iyi işler yaparlar, sonra bir şeyler bulamadıklarından gündemde kalmak için zırvalarlar. Onlarca örneği var.

Chat GPT'ye sordum, tesla neleri buldu diye.
  1. Alternatif Akım (AC) Elektrik Sistemi: Nikola Tesla, alternatif akım (AC) elektrik sistemini geliştirmesiyle tanınır. Bu sistem, elektrik enerjisinin daha verimli bir şekilde iletilmesine ve dağıtılmasına olanak tanır. Bunun babası Faraday ve Maxwell'dir. O sadece geliştirmiştir, zaten o geliştirmese yakın zamanda bulacaktı. Ama örneğin döneminin adamlarından aşağıda resmini verdiğim topluluktan bir insan, insan gelişiminde Tesla'yı on milyon kere geçer.
  2. Indüksiyon Motoru: Tesla, indüksiyon motorunu geliştirmiş ve patentini almıştır. Bu motor, endüstride geniş çapta kullanılan bir elektrik motoru tipidir. Burada hakkını yemem, özgün bir buluş.
  3. Tesla Bobini: Tesla, yüksek gerilimli ve yüksek frekanslı alternatif akım üreten bir elektrik bobini olan Tesla Bobini'ni icat etmiştir. Bu bobin, deneysel elektrik ve manyetizma çalışmalarında önemli bir rol oynamıştır. Ben yine Faraday ve Maxwell'e atıf yaparım.
  4. Radyo: Nikola Tesla'nın radyo ile ilgili çalışmaları, modern radyo iletişiminin temellerini atmıştır. Ancak radyonun icadıyla ilgili patentler konusunda bir tartışma vardır, çünkü Marconi gibi diğer mucitler de aynı dönemde radyo üzerinde çalışmıştır. Maxwell canım benim...
  5. Tesla Transformatörü: Tesla, yüksek gerilimli ve yüksek frekanslı alternatif akım üreten bir transformatör olan Tesla Transformatörü'nü icat etmiştir. Bu transformatör, deneysel elektrik çalışmalarında ve kablosuz iletişim deneylerinde kullanılmıştır. AC'den sonra bu çok da ilginç gelmiyor.
  6. Kablosuz Enerji İletimi: Tesla, kablosuz enerji iletimi konusunda önemli çalışmalar yapmıştır. Wardenclyffe Kulesi projesi gibi girişimlerle, elektrik enerjisinin kablosuz olarak iletilmesi fikrini araştırmıştır. Bu konudaki çalışmaları günümüzde hala ilgi çekmektedir. Tamamen zırvalık. Teorik bilgisinin eksikliğinden ya da sırf deneyci/pratik adam olmasından kaynaklı.
Ben ne çok yermeyi severim ne çok övmeyi ama Tesla deneysel bir adamdır. Pratik icadlarla zengin olmayı hedeflemiştir. Kapitalizme yenilip otel odasında ölüp gitmiştir. Bilimden, fizikten kimyadan anlamayan komplocular bayılır böyle hikayelere. Yok ölüm ışını varmış da bilmemne, he var :D

3dduvarkagitlari-70950547.jpg


Tesla'ya Einstein'ın hala daha kanıtları yayınlanan genel görelilik kuramları sorulduğunda saçmalık, ben daha iyisini bulacağım demiştir.

evrimagaci.org%2Fpublic%2Fuploads%2Fimages%2FBilim%2520ve%2520Yaam%2520le%2520lgili%2520Ozlu%2520ve%2520lginc%2520Sozler%2F57_maxresdefa215123ult-6jpg.jpg
 
Bu da pof pof diyorsun yani abi, bugunun Yapay zeka olayi gibi :katil1:
 
tesla çılgın br mucit ama bir bilimadamı değil. bu yüzden keşiflerini asla bir hizaya sokup faydalı şekilde ileriye taşıyamamış. bir süre sonra da kafa kırıklığı artık yeni ve faydalı işler yapmasına engel olmuş. yani aslında tesla zamanının çok ötesindeydi değerini bilemedik durumu yok.
 
Tesla icin mucitlik biraz hafif kalir. Tesla patentleri olan bir muhendis mucit.

Edison ise ben yaptim oldu diyen hesapsiz kitapsiz mucitlerden.

Edisonun icat ettiklerine bakinca dene yanil turu yapilabilecek seyler hepsi de. Ama kafa zehir gibi.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,897
Mesajlar
100,669
Üyeler
2,496
Son üye
can12

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top