Özdisan Photoresist PCB Satmaya Başlamış

Gokrtl

Gökhan Kartal (TeknoDay)
Staff member
Katılım
27 Şubat 2019
Mesajlar
11,212
Özdisan Photoresist PCB Satmaya Başlamış.
Fiyatlar biraz şişik olsa da sıkışınca alınabilir.


635063_239157.jpg
 

Ekler

  • 635063_243942.pdf
    265.4 KB · Görüntüleme: 111
Fiyatlar yüzünden satılmadı herhalde. İlanı kapatmışlar.

Edit : Arama kelimelerini değiştirince çıktı, varmış satışta.

 
Ben üç aydır paraya kıyıp normal pcb almıyorum. Bitirdiler bizi yav.
 
Benimde alacağım yok da fiyatları neymiş diye bakayım dedim. Dry filmle uğraşmak yerine bundan alıp yapmak gerekebilir.
 
Şöyle söyleyeyim. Benim alamadığım normal pcb 250tl civarında şuan. Photorezist pcb ler ise ben bu paylaşımı yaptığım zamanlar 250tl civarıydı. Üstelik 10x15cm gibi küçük boyutlar.
 
Buldum. Site linki değişti herhalde sonradan.
Fiyatlarıda ucuzlamış.

 
Ben de bakiyorum fiyatlara. 10x15 SL olanın fiyatı 5$, normal plaketin 10 katı. O boyutta tek katman plaket 13,5 TL kadar. Hala pahalı.
 
Pahalıymış. Bunun üstüne biraz daha koyup JLCPCBde bastırırım hem birde pcb yapma derdiyle uğraşmam.
 
Gümrük işlerinden öcü görmüş gibi korkuyorum. JLCPCB iyi hoş ama gümrüğe takılırsa uğraş dur.
 
İstediğiniz kadar gümrük vergisini ödeyin. Aliexpress ve jlcpcb nin gümrük dahil hizmetleri sadece şahsi gönderi kapsamında geçerli. Gümrük memuru paket içeriğinin ticari olduğuna kanaat ederse ya ticari olarak gümrük işlemlerini yapacaksınız, ya iade edeceksiniz, yada malı gümrüğe terk edeceksiniz. Teslimatın başarılı olması ihtimali tamamen ilgili gümrük personelin psikolojiyle doğru orantılı.
 
Aliexpress'ten ürün almak cazibesini yitireli çok oldu zaten. Alacağım ürünün fiyatı 150 TL, Aliexpress 150 TL'de kargo istiyor, 50 TL gümrük vergisi, 20 TL mi ne gümrük kontrol şeysi, oldu sana 370 TL. Eğer bu fiyatta Türkiye içinde varsa en azından kargo beklemiyorsun. Ancak Türkiye'de olmayan ürünleri almak mantıklı. Aynı ürünü VPN'le girip Amerika'dan sipariş verdiğinde 220 TL'ye ( karşılığı dolar ) mal oluyor Coni'ye. Biri bizi silkiyor.
 
Aynı ürünü VPN'le girip Amerika'dan sipariş verdiğinde 220 TL'ye ( karşılığı dolar ) mal oluyor Coni'ye

Sonra da firmalar silikon vadisinde ARGE yapıyor, bizim yöneticiler de kızıyor bunlar yerli ve milli değil diye. İşin en acı tarafı, hem teknolojide geriyiz, hem de başımızda dünyanin en rezil gümrüğü var. Gümrük sorunu %100, mükemmel bir şekilde çözülürse bile, dünyadaki rakiplerimizden çok daha geride de olsa, yarışa yeni girmiş olacağız. Bir de ondan sonra rakip ile arandaki farkı kapatmak var :cheeky5:
 
@kuruotlarustune
Bunu sizmi yaptınız ?(PCB leri sormuyorum tabiki :) )
ahşap rölyef, kazıma,oyma işlerinde kullanmak üzere 8 sene önce yapmıştım. 3d çizimi, lazer kesimi, şase kaynağı, lineer parçaların gönyeli montajı, pens takımı somun step motor driver gibi bazı malzemelerin çin'den gelmesinin beklenmesi,kontrol panosunu toplayıp kablolaması vs. derken iki ayda anca tamamlayabilmiştim. pcb işlemek için biraz büyük kaçıyor ama çok da önemli değil. aliexpress'ten aldığım birkaç dolarlık engraving/drill bitleriyle onlarca pcb işleyebiliyorum ya daha ne olsun. maliyet düşük olunca keyfekeder pcb kazıyorum. başlık altındaki kallavi pcb fiyatlarını görünce balkonda duran makineye bakıp gülü susuz seni yağsız bırakmam dedim içimden.
 
Son düzenleme:
@kuruotlarustune
Biraz makinayi izah etmeniz mümkünmü? .Motor seçimi, kullandığınız kazıma programı,Çinden getirttiğiniz uçların linki,Ulaştığınız kazıma hassasiyeti ,Sizi neler zorladı gibi.
Belki yeni bir başlıkta da anlatırsanız arandığında bulunması da kolay olurdu
 
Son düzenleme:
İstediğiniz kadar gümrük vergisini ödeyin. Aliexpress ve jlcpcb nin gümrük dahil hizmetleri sadece şahsi gönderi kapsamında geçerli. Gümrük memuru paket içeriğinin ticari olduğuna kanaat ederse ya ticari olarak gümrük işlemlerini yapacaksınız, ya iade edeceksiniz, yada malı gümrüğe terk edeceksiniz. Teslimatın başarılı olması ihtimali tamamen ilgili gümrük personelin psikolojiyle doğru orantılı.
Bu sebeple gümrükte tanıdık memur aramaya başladım tanıdık tanıdık geziyorum 2 dir gümrük yada gümrüğe çökmüş şirket tarafından kapılıyor paketim.
 
PCB yapmak için fiber lazerler hala pahalımı?
Kit halinde satan firma varmı yani lazer başlığı ucuzlamış olsa CNC ye kolayca montajı olurdu sanırım
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,839
Mesajlar
99,582
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top