Valla ben UVA lamba olması gerektiğini biliyorum. Bundan çok önce pozitif 20 ile denedim ve sonuç aldım. Yani ben UVA ile ilerleyeceğim, @DrFreeman metal halide ile sonuç alıyor öyle devam edecek. Herkes kendine göre karar versin 
@Sercan senin almayı düşündüğün lamba 300W olduğundan yoğun miktarda ısı açığa çıkartır gibime geliyor. Bu durumda dry filme etkisi negatif olur mu acaba?. Gerçi @taydin 60 cm uzaklıktan bahsetti.Siparişi beklerken bir yandan da UVA lamba bakmaya başladım. Nasıl bir güçte lamba almam gerektiğine dair çok bir fikrim yok. Aşağıdaki gibi güçlü bir lamba alıp kısa sürede pozlasam daha iyi olur gibi düşünüyorum. Bu ışık hem halojen hem de reflektörlü gibi. Bunun yerine muhtemlenen daha uzun ömürlü olacak LED mi alsam. Hazır oje kurutucu olarak lambaya göre üçte bir fiyata satılan oje kurutucular bulmak mümkün.
![]()
OSRAM ULTRA VITALUX 300 W 230 V E27-UV Lambalar
Uygulama alanları: Güneş ışığı simülasyonu, Tutkal kürleme, Yapay malzeme yaşlanması, UV'ye duyarlı fotorezist kaplamaların maruz kalması, Teraryumlar, At solaryumu... Ürün ailesi özellikleri: Teknik uygulamalar için UV lamba, Kontrol tertibatı olmadan doğrudan çalıştırma...-Ultraviyole (UV)...www.ampulsepeti.com
UV-B/UV-A (IEC) | 0.1 % |
UV-A Radiation 0Hr (IEC) | 28.0 W |
UV-A Radiation 100Hr (IEC) | 26.0 W |
Radiated power 315…400 nm (UVA) | 13.6 W |
Radiated power 280…315 nm (UVB) | 3.0 W |
Tesadüfen bu firmadan geçen hafta (15 Ocak saat 10:45) Trendyol aracılığı ile merceğim için yuvarlak florasan lamba aldım 4 gün geçti hala kargoya vermediler. Nasıl olacaksa teslimat tarihi 18-21 Ocak diyor.@Sercan şöyle birşey buldum.
Evet hemen hemen aynı makine, yalnız Hintlilerin ürettiği baskı devreye de pek güven olmaz gibi duruyor. Adam pozlanmış baskı devreleri birbirine yapışık şekilde diziyor.@Sercan verdiğin sitede geçen "LED semi-automatic exposure machine" kelimelerini google aratınca benzer bir makina daha çıktı. İyi tarafı açıklamalar en azından ingilizce![]()
Dikkatimi çekti hatta vakum için hurdacıda bir vakum motoru görmüştüm onu alsam mı diye düşünüyorum.Ayıca dikkat ederseniz videoda cam plakayı vakumluyor üzerine.