Sercan
--
Lamba araştırırken Philips TL 100W/10R modeline denk geldim. Bu bir floresan lamba. Bu modelin UV-A değer tablosu aşağıdaki gibi. Yani 26W UV-A ışık yaydığını düşünebiliriz. Bu lamba ürettiği ışığın %99.9'unu 350 400 nm aralığında tepe noktası 370 nm olacak şekilde UV-A sunuyor.
PDF'den:
Flexo print TL lamps emit almost all of their light (99.9%) in the useful UVA and visible blue wavebands – between 350 and 400 nm – and have peak intensity at 370 nm (except for the /03 version). This makes them ideal for flexo printing equipment and photopolymerization processes. In addition, the ‘R’ lamps in the family have an internal 200-degree reflector to further optimize the lamp’s overall efficiency
Diğer taraftan ilk bulduğum 300 W Osram ULTRA VITALUX 300 W 230 V E27 ise UV-A bandında aşağıdaki gibi bir UV ışıma veriyor. Yani bu lambayı alıp bağlasam bile benim istediğim UV-A aralığında 13 W güç verebiliyormuş. Şaka gibi! Toplam güce (300 W) bakınca bunun daha doğru olduğunu düşünmüştüm. Şimdi ise yanıldığımı düşünmeye başladım.
Karşılaştırmak isteyenler için ikisinin de bağlantısını buraya bırakıyorum.
Philips
Osram
PDF'den:
Flexo print TL lamps emit almost all of their light (99.9%) in the useful UVA and visible blue wavebands – between 350 and 400 nm – and have peak intensity at 370 nm (except for the /03 version). This makes them ideal for flexo printing equipment and photopolymerization processes. In addition, the ‘R’ lamps in the family have an internal 200-degree reflector to further optimize the lamp’s overall efficiency
UV-B/UV-A (IEC) | 0.1 % |
UV-A Radiation 0Hr (IEC) | 28.0 W |
UV-A Radiation 100Hr (IEC) | 26.0 W |
Diğer taraftan ilk bulduğum 300 W Osram ULTRA VITALUX 300 W 230 V E27 ise UV-A bandında aşağıdaki gibi bir UV ışıma veriyor. Yani bu lambayı alıp bağlasam bile benim istediğim UV-A aralığında 13 W güç verebiliyormuş. Şaka gibi! Toplam güce (300 W) bakınca bunun daha doğru olduğunu düşünmüştüm. Şimdi ise yanıldığımı düşünmeye başladım.
Radiated power 315…400 nm (UVA) | 13.6 W |
Radiated power 280…315 nm (UVB) | 3.0 W |
Karşılaştırmak isteyenler için ikisinin de bağlantısını buraya bırakıyorum.
Philips
TL 100W/10-R UV-A | Philips lighting
Flexo print TL – high efficiency in reprographics and photopolymerization | Philips lighting
www.lighting.philips.com
International Homepage of OSRAM | Light is OSRAM
Osram offers innovative and sustainable lighting solutions. The product portfolio of Osram ranges from modules, LED lamps and luminaires to light management systems.
www.osram.com