Solaryum cihazı alternatifBugün hurdalıktan işime yarayacağını umarak aşağıdaki lambalardan 2 tane aldım. Bunlar bankalardan sökülmüş ve çalışıyor. Standart florasanları UVA ile değiştirip, bakır uzerine dik bir acı ile yansıyacak ışık elde edebileceğimi umuyorum. Biraz büyük ama bakalım olmazsa başka türlü değerlendiririm.
9584 eklentisine bak
Biraz bakınınca bununla ilgili ilginç bir bilgi gözüme takıldı. Nedenini bilmiyorum. Şöyle ki, Floresanlar ile PCB yi koyduğumuz cam yüzey arasındaki mesafe ne kadar cm (mm) ise floresanlar arasındaki mesafe de aynı olmalıymış. Bu şekilde düzgün yoğunluktan bahsediliyor. Buna göre kullanılacak floresan sayı belirlenebilir.
Uva ışık dry film'in kurumasına ve yolu kapatmasına yardımcı oluyor. Bu durumda ışığın uzun süre açık kalmasında nasıl bir zararı oluyor?Oje kurutucu iyi bir alternatif olsa da güçlü lambalar ile süreyi kısa tutmak çok önemli, çünkü ışık ortamda kaldıkça yayılacak ve ince yollarda arzu edilen yüksek kalitede bir çizgi yakalanamayacak.
Ben biraz daha profesyonel düşünüyorum. İki parça tahta kasa yapacağım. İkisinin içine de floresan koyacağım ve üzerlerine cam koyacağım.Bu oje kurutucu da yapılacak çalışmaların %95-99'unu sorunsuz idare edebilir.
Fotonlar (ışık) sürekli yansıyıp her yöne dağılıyor.Uva ışık dry film'in kurumasına ve yolu kapatmasına yardımcı oluyor. Bu durumda ışığın uzun süre açık kalmasında nasıl bir zararı oluyor?
İkisinin içine de floresan koyacağım ve üzerlerine cam koyacağım.
Bende bahsettiğiniz gibi bir pozlandırma kutusu yapmıştım. Ama kutu ile iş bitmiyor ki. Çift taraflı denince bir de delik içi kaplama, via meselesi var.Bende bunun aynısını yapmak istediğim için 100 TL verip oje kurutucu almadım. Bir kerede çift taraflı PCB'yi yüksek kalite çıkartmaya başladığın anda hobiciler için Çin'e alternatif bile olunabilir.
@picmanya delik içi kaplama, atöyle ortamında yapılabilecek bir şeymi?Tek tek tel zor iş, tüm delikler açıkda olmayıp kompanent altında olanıda çok oluyor.
Ufacık tezgahda bakır kaplama yapanlarda var. Emin olun delik içi kaplamayı ilk yapana kadar zordur sonrasında kolaymış denir.
sistem netleşip neyin ne olduğu belli olana kadar, çok ince deliklerde kaplama esnasında tıkanma olma ihtimali olabiliyormuş.
birde bu işlemde kullanılan malzemelerin adlarına erişim baştan zor olabilir. bir takım sıvılar kullanılıyor.
Yapacam deyin bu işi yapan ustamızdan ne kullanılıyor nasıl yapılabiliyor öğrenir aktarırım.
Pcb imalatına başlayalım derken arkam sağlam olduğundan bunu söyleyebiliyordum.
Siz ne kadar kalınlıkda bakır kapladığınızı bilemeyebilirsiniz, yada çok fazla kaplarsanız delikler çok daralabilir.
İşin bir ayarı var denenerek bulunuyor, ayarı tuttumu iş biter.
0,05 mm. eksik yada fazla kaplanmış problemlemde olmayabilir. 5 dakka fazla yada eksik tutuldumu problem olmaz gibi düşünün.
diğer durumda delik içlerinin kaplanması için kaplama sıvısı delik içlerinden ileri geri kartlar yumuşakça hareketlenerek yapılacak.
Yüksek voltaj ile ark oluştursak o işe yarar mı?Sodyum/civa buharli buharli lambalar var. Ikisi de oluyor.
Bunun dis camini kirinca icinden asil tup cikiyor. Bunu balast ile calistirabiliyorsunuz. Eskiden eprom silmede kullaniyorduk. Isigina uzun sure bakarsaniz kaynak isigina bakmis gibi oluyorsunuz. Gece uykudan uyanip fildir fildir patates ararsiniz.
Bu lambalar muhtemelen pozlama isini layiki ile yapacaktir.
35403 eklentisine bak
Bu lambanin