ibrahimcelik
Kıdemli Üye
Merhaba herkese hayırlı günler ve hayırlı çalışmalar dilerim opamp denemeleri ve çalışmaları için nasıl bir güç kaynağı yapmayı tavsiye edersiniz ?
Bağımsız ama farklı model güç kaynaklarını seri veya paralel bağlama konusunda ne düşünüyorsun Timur abi?En iyisi bağımsız iki tane güç kaynağı kullanmak. Böylece hem simetrik besleme olarak kullanırsın, hem de seri/paralel bağlama olanakları olur.
Korad olmuş 1800 küsur abiEn iyisi bağımsız iki tane güç kaynağı kullanmak. Böylece hem simetrik besleme olarak kullanırsın, hem de seri/paralel bağlama olanakları olur.
Ben de böyle yaptım . 13V-13V gibi küçük bir simetrik trafoyla. 2 tane potansiyometreyle eski bozuk smps kutusuna uzay montaj. Voltmetresi bile yok ama iş yapıyor. Yalnız neden anlamadım 3 tane lm337 daha bağlarken yandı. Çipler mi dandikti, ben mi yanlış bağladım emin değilim. Şimdi düzgün çalışıyor da kusurları malum .Ben direk lm317 ve 337 ile 1A güç verebilecek bir devre düşündüm sizce bu yeterli olur mu ?
Abi 2 tane smps adaptör ve lm317 ile lm337 ikilisi iş görür dimi illaki ki trafoya gerek yok ?Opamp fazla akım çekmez. İki tane 9V pil ile opamp denemeleri yapabilirsin. Bir tane Korad var zaten sende, diğerini alana kadar idare eder seni. Veya bir şekilde iki sekonderli bir trafo bulursun, LM317 ile iki tane regülatör yaparsın, al sana bağımsız iki güç kaynağı.
Görür iş görmeye de smps gürültüsü regülatörlerin çıkışına daha düşük de olsa yansır. Bu çok sorun değil tabii. Ama madem iki smps birleştireceksin. lm337 ile hiç uğraşma, @taydin 'ın dediği gibi 2 tane ayrı yap. Daha kullanışlı olur. Hem lm337, lm317'ye göre daha pahalı...Abi 2 tane smps adaptör ve lm317 ile lm337 ikilisi iş görür dimi illaki ki trafoya gerek yok ?
Görür iş görmeye de smps gürültüsü regülatörlerin çıkışına daha düşük de olsa yansır. Bu çok sorun değil tabii. Ama madem iki smps birleştireceksin. lm337 ile hiç uğraşma, @taydin 'ın dediği gibi 2 tane ayrı yap. Daha kullanışlı olur. Hem lm337, lm317'ye göre daha pahalı...
Bu proje de başka bahara kalsın o zamanPiyasadaki ucuz LM337 lerin sahte olduğunu düşünüyorum. Aliexpress'ten 10 tane almıştım 2 dolara, hepsinin içi boş çıktı. Mouser'de orijinalinin tane fiyat 8 dolar, 2 dolara 10 tane alınca kaşınmış oldum, Çinli de kaşıdı
Ben de bunu arıyordum abi teşekkür ederimBen şunu yaptığım günden beri kullanıyorum. Her türlü işimi görüyor.
2x24V Simetrik Güç Kaynağı Projesi + Kısa devre koruması
Uyduruk ve ince kablolar hele bir de biraz uzunca olursa yüksek akımlı devrelerde başına olmadık işler açabilir. Ben bu devreyi 5-10A için de yapmış olsam ölçü aletleri prob kablolarından kullanmıştım. Bu kablolar 1.5mm2 olup, çok telli ve daha saf bakırdan yapılmaktadır. Bu sebeple kullanacağın...mekatronik.org
Abi pil olayına mesafelim ben 100 liraya yakın 1 adet 9v pil 2x olduğu için daha mesafeliyim şuanSen iki tane 9V pil ile yap denemeleri. Tertemiz DC voltaj ile çalışmış olursun