Emir oztkn
Aktif Üye
OpAmplar ile çalışırken 3 ayrı besleme veriyoruz 2(4-7bacaklar seri) bağlanarak OpAmpı besliyor diğeri(2-3input) ise devre şemasındaki rolüne bağlı değişiyor.
Şimdi ben çalışmamda LM/UA 741 entegresini kullanıyorum.
Seri bağlanarak kullanılan besleme uçları 4ve7.
2ve3 ise dediğim gibi devrede nasıl veriliyorsa öyle beslenir, Eviren, evirmeyen.
Normal şartlarda OpAmp beslemek için en ideal güç kaynağı
Bu yada 2 tane aynı güç kaynağını seri bağlayarak kullanmak.
Ama benim elimde 2 farklı güç kaynağı var 1'i Unit güç kaynağı diğeri ise LM317 ile oluşturulmuş güç kaynağı. 5V(2-3bacak)beslemeyi de telefon adaptörlerinden yapıyorum.
Ölçüm sonucu hem eşdeğer gözüküyor küçük sapmalar artık allaha emanet. Formül hesaplamasına göre ise OpAmpın verdiği V0 sonuç doğru çıkıyor.
Devre bu.
Şimdi asıl olay şu bu yöntem ne kadar doğru? çünkü 2si farklı güç kaynağı. Seri bağlamama rağmen Master, Slave kontrolü diye bir durum söz konusu değil. 2sinin V değerini kendim denk getiriyorum.
OpAmplar ile çalışırken 2 farklı güç kaynağı kullanılabilir mi?
Şimdi ben çalışmamda LM/UA 741 entegresini kullanıyorum.
Seri bağlanarak kullanılan besleme uçları 4ve7.
2ve3 ise dediğim gibi devrede nasıl veriliyorsa öyle beslenir, Eviren, evirmeyen.
Normal şartlarda OpAmp beslemek için en ideal güç kaynağı
Bu yada 2 tane aynı güç kaynağını seri bağlayarak kullanmak.
Ama benim elimde 2 farklı güç kaynağı var 1'i Unit güç kaynağı diğeri ise LM317 ile oluşturulmuş güç kaynağı. 5V(2-3bacak)beslemeyi de telefon adaptörlerinden yapıyorum.
Ölçüm sonucu hem eşdeğer gözüküyor küçük sapmalar artık allaha emanet. Formül hesaplamasına göre ise OpAmpın verdiği V0 sonuç doğru çıkıyor.
Şimdi asıl olay şu bu yöntem ne kadar doğru? çünkü 2si farklı güç kaynağı. Seri bağlamama rağmen Master, Slave kontrolü diye bir durum söz konusu değil. 2sinin V değerini kendim denk getiriyorum.
OpAmplar ile çalışırken 2 farklı güç kaynağı kullanılabilir mi?