Emekli olunca evde elektronik hobisine merakım tekrar arttı. 16-20 yaşlarında amfiler deckler hoparlör kabinleri PCB ler, VU metreler ile çok haşır neşir olmuştum.
Elektronik devre elemanlarını karşıdan tanıyorum ama uzmanı değilim, mesela direnç renk kodlarına bakarak şu an değerini okuyamam.
Devre şemalarına bakarak ancak bir şeyler yapabilirim, kafadan bir şeyler tasarlayıp üretemem, birşey yapabilmem için devre şeması muhakkak lazım.
Temel elektronik malzemelerim var, multimetre, lehim makinesi, ayarlı güç kaynağı vs.
2 yaşındaki kızımızdan fırsat bulunca bir yerlerden başlamak bir şeyler üretmek istiyorum.
Hiç osiloskop kullanmadım.
Can alıcı soruya geçeyim : Bana osiloskop gerekli mi ?
Gerekli ise aşağıdakilerden hangisi daha iyi, gerekli değilse boşverin ?
Siglent SDS1104X-E
Elektronik devre elemanlarını karşıdan tanıyorum ama uzmanı değilim, mesela direnç renk kodlarına bakarak şu an değerini okuyamam.
Devre şemalarına bakarak ancak bir şeyler yapabilirim, kafadan bir şeyler tasarlayıp üretemem, birşey yapabilmem için devre şeması muhakkak lazım.
Temel elektronik malzemelerim var, multimetre, lehim makinesi, ayarlı güç kaynağı vs.
2 yaşındaki kızımızdan fırsat bulunca bir yerlerden başlamak bir şeyler üretmek istiyorum.
Hiç osiloskop kullanmadım.
Can alıcı soruya geçeyim : Bana osiloskop gerekli mi ?
Gerekli ise aşağıdakilerden hangisi daha iyi, gerekli değilse boşverin ?
Siglent SDS1104X-E
Rigol DS1104Z PLUS
Son düzenleme: