30v 5a olanı, diğeri de olur ama zor dedin.Benim biraz kafam karıştı.
Hangisini yapmaya karar verdin?
30v 5A mi yoksa 2x24v olan konumu?
Nesi zor mesela 30v 5a olana göre?
30v 5a olanı, diğeri de olur ama zor dedin.Benim biraz kafam karıştı.
Hangisini yapmaya karar verdin?
30v 5A mi yoksa 2x24v olan konumu?
Uyku önemli iyi geceler☺Senin de kafa karışmış.
Zor olan 30v 5A olan.
Kolay olan 2x24v olan. O mavi baskı devresi olan.
Bence 2x24v olandan başla. Omeganın dediği gibi en temeldekini öğrenirsen sonra karmaşık olana geçmek daha kolay olur. Aynı temeli sağlam olan bina gibi.
Üstelik o 2x24v olan aslında iki tane aynı devrenin birleştirilmiş versiyoru. Oradaki amaç çift çıkış almaktı. Sen o mavi baskı resmini karşına alıp yukardan aşağı tam ortadan bölersen asıl devre orada işte.
Daha da anlatamıyorum. Bırah yatayım yav. Zabah iş var. Gözümden uyku akıyor.
Teşekkür ederim, bir göz atayımUmarım şimdi açılır.
Bence skop topraklanmalı.Bu izolasyon trafolarının atölyede kullanmak için nasıl bağlanacağına dair "en doğru" bağlantı şeması nedir?
Kişiler izolasyon trafosunun çıkışına scobunu mu takacak ,yoksa 220 voltla çalışan bir cihazı tamir ettiğinde,en azından bir elim faz a dokunduğunda çarpılmasın diye kartımı bağlayacak?
Scobun toprak bağlantısı nasıl olacak? İptal mi edilmeli yoksa kesinlikle bağlanmalımı?
Benim bildiğim her forumda bunlar sayfalarca tartışılıyor
Test devresinde yüksek voltaj var. Bu voltajın toprağa referanslı olmaması yani izolasyon trafosuna bağlı olması, devre üzerinde çalışan kişinin çarpılmaması bakımından daha iyi olur. Tabii bunu herhangi bir anda cihazdaki sadece tek bir iletkene dokunulduğunu varsayarak söyleyebiliriz. Devre üzerinde ve izolasyon trafosundan çıkan yüksek voltaj insanın üzerinden geçmeye başlarsa, insanı koruyacak hiçbir şey kalmaz.Bu izolasyon trafolarının atölyede kullanmak için nasıl bağlanacağına dair "en doğru" bağlantı şeması nedir?
Kişiler izolasyon trafosunun çıkışına scobunu mu takacak ,yoksa 220 voltla çalışan bir cihazı tamir ettiğinde,en azından bir elim faz a dokunduğunda çarpılmasın diye kartımı bağlayacak?
Scobun toprak bağlantısı nasıl olacak? İptal mi edilmeli yoksa kesinlikle bağlanmalımı?
Benim bildiğim her forumda bunlar sayfalarca tartışılıyor
Bu durumun benzeri olan ölümcül bir sürü kaza oldu, kendin yap mobilya yapanların başına gelen. Mikrodalga trafosundan çıkan yüksek voltajla ahşap üzerinde Yıldırım deseni çıkarmaya çalışan insanlar bu yüksek voltaja kapıldıklarında feci şekilde yaralandılar veya öldüler.Test devresinde yüksek voltaj var. Bu voltajın toprağa referanslı olmaması yani izolasyon trafosuna bağlı olması, devre üzerinde çalışan kişinin çarpılmaması bakımından daha iyi olur. Tabii bunu herhangi bir anda cihazdaki sadece tek bir iletkene dokunulduğunu varsayarak söyleyebiliriz. Devre üzerinde ve izolasyon trafosundan çıkan yüksek voltaj insanın üzerinden geçmeye başlarsa, insanı koruyacak hiçbir şey kalmaz.
Scop'ta ise sadece test sırasında yüksek voltaj ulaşabilir. Eğer scope izolasyon trafosuna bağlıysa skopa zarar verecek tek şey giriş gerilim sınırlarının aşılması olur.
Eğer scopu izolasyon trafosuna bağlarsak ve test edilecek devreyi şebekeye ve bağlarsak oluşabilecek herhangi bir kazada kaçak akım koruma rölesi bizi korur. Bu durumda scobun çalışmasında da bir sıkıntı olmaz. Yoksa olur mu?
Eğer scopu izolasyon trafosuna bağlarsak ve test edilecek devreyi şebekeye ve bağlarsak oluşabilecek herhangi bir kazada kaçak akım koruma rölesi bizi korur. Bu durumda scobun çalışmasında da bir sıkıntı olmaz. Yoksa olur mu?