Osiloskop bana gerekli mi?

Eskileri karıştırırken buldum. 20 yıl olmuş. Osiloskobun ancak hayali vardı. Gerçi yine öyle. 1054Z den Siglent 1104X HD ye nasıl geçerim diye tırmalıyorum. :cheeky2:

40164 eklentisine bak40165 eklentisine bak
oto amfisi geçmişe götürdü :)
ben de invertör katında kullandığım transistörler ısındıkça soğusunlar diye üstlerine deodorant sıkıyordum, aynı kokuyu duydukça o günler aklıma gelir :)

Aslında doğrudan dumani pencereden oda dışarısına atmak için boru ile dumanı pencereye kadar taşıyıp, orada da camı delip atacak şekilde bi havalandırma düşündüm ama ev kira olduğundan bulaşmadım.
Eskiden kömür sobası ile ısınılan devirlerde her odada soba borusu girişi için delik bulunurdu . Öyle olsa çok kolay . Şimdi ne soba kaldı ne de deliği .

Gun boyu lehim mi yapiyorsunuz? Telasiniz bence yersiz. Kapali otoparki birakin sokakta bile araclarin gectigi yollarda katbekat daha fazla pis hava soluyorsunuzdur.

Gun boyu lehim mi yapiyorsunuz? Telasiniz bence yersiz. Kapali otoparki birakin sokakta bile araclarin gectigi yollarda katbekat daha fazla pis hava soluyorsunuzdur.
Sağlık için alınacak her önlemi alabilme imkanı varken almamak vurdumduymazlıktır . Ne yolda ki ne otoparktaki arabaya kontak kapattıracak halimiz yok ama ağır kurşunlu havayı solumamak elimizde . 100 Watlık havya yapıp dumanına boğulmuş bir biçimde tanıtım yapan youtuber a kurşuna da doydun maşallah dediğimde seviyorum , sorun yok demişti . Tuhaf memleketimden tuhaf manzaralar .

Telin katı halinden değil duman (gaz) halinden bahsediyorum. Kurşun süblimleşen (katı halden gaza geçen) bir madde olmadığına göre gaz haline geçmesi için çok yüksek sıcaklık gerekiyor.

Telin katı halinden değil duman (gaz) halinden bahsediyorum. Kurşun süblimleşen (katı halden gaza geçen) bir madde olmadığına göre gaz haline geçmesi için çok yüksek sıcaklık gerekiyor.
Alıntı : Lehim aşırı derecede ısındığında en uç ve tehlikeli durum ortaya çıkar. Yaklaşık 350 ° C’de kurşun, dumanlara ekleyerek buharlaşmaya başlar. Bu dumanları solumak çok zehirli ve hatta kanserojen olabilir.

Dedigim gibi zehiri uygun dozda alirsaniz hastalanmaz ve olmezsiniz.

Amator calismalarda maruz kaldigimiz lehim dumaninin onlarca katini sokaga ciktigimizda aliyoruz zaten.

Bekliyordum bunu.

Bu titizlenmeler sanirim genlerle alakali,.

Bazi kisiler tozlu bir masadan igrenir. Sigara kokusuna dayanamaz. (Hayvanlari cok severim) Fakat kopeginin sokaga biraktigi lokumu posetle de olsa almaktan tiksinmez. Evde / Isyerinde kucuk bir nesne boyanmis olsa krizlere girer.

Bu adamlari kinamiyorum ama bana tavirlari sacma geliyor.

Tiner kokusu, benzin kokusu boya kokusu farkettimmi daha derin bir nefes aliyorum sanki dagda temiz hava aliyormusum gibi.

Inek tezegi kokusunu farkettigimde elime yuzume suresim geliyor parfum niyetine.

Elektrik arizasi sonucu yanmis kablo/ fiber kokusu esans gibi geliyor derin derin icime cekip zevk aliyorum.

Ben mi garibim yoksa baskalarimi anlamiyorum.

Bekliyordum bunu.

Bazi kisiler tozlu bir masadan igrenir. Sigara kokusuna dayanamaz. (Hayvanlari cok severim) Fakat kopeginin sokaga biraktigi lokumu posetle de olsa almaktan tiksinmez. Evde / Isyerinde kucuk bir nesne boyanmis olsa krizlere girer.

Tiner kokusu, benzin kokusu boya kokusu farkettimmi daha derin bir nefes aliyorum sanki dagda temiz hava aliyormusum gibi.

Inek tezegi kokusunu farkettigimde elime yuzume suresim geliyor parfum niyetine.

Elektrik arizasi sonucu yanmis kablo/ fiber kokusu esans gibi geliyor derin derin icime cekip zevk aliyorum.

Yüzümüzü güldürdün ustam . Allah ne muradın varsa versin .

Kurşunun yanında flux dumanı da oldukça zararlıdır ve astımı tetikler. Kimi bu etkenlere fizyolojik olarak hassastır kimisi de çok etkilenmez ama her halükarda zararlıdır. Bende uzun süre lehim dumani solumak baş ağrısı yapıyor ve sinüslere vuruyor.
Reflex olarak lehim yaparken habire karşıya üflüyorum çıkan dumanı . Hatta duman emici edindim hala üflüyorum . Tik olmuş .

tabiki lehim dumanından mümkün olduğunca kaçının ama yıllardır dev potalarda elle lehim yapan, dumandan odanın renginin değiştiği merdiven altı atölyeler biliyorum. muhtemelen bu insanlar ciddi risk altında, fakat hala devam ediyorlar. bu yüzden evde 10-20 dakika yakılan 5-10 cm lehim telinin korkulacak panik yapılacak bir risk oluşturacağını düşünmüyorum.

tüm gün masa başında tamir, imalat yapan sürekli yoğun lehim dumanına maruz kalan kişi tabiki önlem alsın.

Bekliyordum bunu.

Epey garip olduğun kesin.
Ben sigarayı bırakmazdan evel beni derinden rahatsız eden bir koku yoktu.
Bıraktıktan sonra 2 sene içinde astım başladı.
Moleküler olarak büyük partiküle sahip her koku beni boğuyor.
Güzel diye milletin üzerine sıktığı iğrenç parfümler benim için dayanılmaz işkence haline geldi.
Hele sigara dumanına egzost gazına (Özellikle dizel) hiç tahammülüm yok.
Parfğümü bol kaçıranları arabama almadığım gibi etrafımdan da uzaklaştırıyorum.
Birgün biri beni adam akıllı benzetecek sırf bu sebepten.
Kokulu hayat işkence be yaw.

Alıntı : Lehim aşırı derecede ısındığında en uç ve tehlikeli durum ortaya çıkar. Yaklaşık 350 ° C’de kurşun, dumanlara ekleyerek buharlaşmaya başlar. Bu dumanları solumak çok zehirli ve hatta kanserojen olabilir.
350 derecede kurşun buharlaşmaz. Erime (melting) ve buharlaşma (vaporizing) diye arayabilirsiniz.

Kurşunun yanında flux dumanı da oldukça zararlıdır ve astımı tetikler. Kimi bu etkenlere fizyolojik olarak hassastır kimisi de çok etkilenmez ama her halükarda zararlıdır. Bende uzun süre lehim dumani solumak baş ağrısı yapıyor ve sinüslere vuruyor.
Tabii ki zararlı olabilir, hatta bırakın flux'ı düz su buharı bile göze zarar verebilir. Sadece bu dumanın içinde kurşun yok, onu dedim.

Bu arada başlık da osiloskopla ilgiliymiş, konu dışı son mesaj olsun bu.

Aşağıdakı makalede kurşunun farklı ısılarda kayıp oranları belırlenmiş. 380C için de veriler var.
1740050908235.png

pasta dumanı da gözlerde keratitis yapabilir fan kullanmaya değmeyecek seyreklikte işlerde üfleyerek de olsa uzaklaştırmak iyidir

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,355
Üyeler
2,980
Son üye
osungu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back