Tabi harmonik ölçümü hakkında en ufak bilgi sahibi değilim.
Senin herhalde amacın lineer olmayan yüklerde güç faktörü ölçümü yapmak. Harmonik analizi bunun için gerekir. Bir enerji analizörü mü yapıyorsun?
Tabi harmonik ölçümü hakkında en ufak bilgi sahibi değilim.
Yok hayır, ya harmonik aslında benle alakalı olan bir durum değil. Fabrikada kaynak makinaları düzenli kaynak yapamaz oldu. Ve ne kadar elektrik muhendisi gelsede harmonik deyip geçiyor. Tedaş ölçüm yaptı 1 haftalık ve her hangi bir problem gözükmüyor dedi. Ama kaynaklarımız halen arada bi dalgalanmalar yaşıyor. Bunun için harmonigi sormuştum. Elektronik te çok iyi değilim ama bi analizör yapmak isterim tabiki.Senin herhalde amacın lineer olmayan yüklerde güç faktörü ölçümü yapmak. Harmonik analizi bunun için gerekir. Bir enerji analizörü mü yapıyorsun?
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Verilen bu değer 1x kademesinde geçilmemesi gereken değer mi?10x kademesine alırsak 4000 volta kadar dayanırmı demek.Çok araştırdım ama türkçe kaynaklarda cevap bulamadım.Ama üretici datasheet'te 400 Vp değerini geçmeyin diyorsa, o değeri geçmemek lazım.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Verilen bu değer 1x kademesinde geçilmemesi gereken değer mi?10x kademesine alırsak 4000 volta kadar dayanırmı demek.Çok araştırdım ama türkçe kaynaklarda cevap bulamadım.
O zaman ben istifa ediyorum. Benden elektrikçi filan olmaz. Geçen aynı makinaya 20 defa çarpıldım daEleltrikçi adam çarpılmaz.
Aslında bi bakıma doğru söylüyor, Elektrikçi çarpılmaz. Çünkü elektrikçiler Enerji altında çalışmazlar. Ama elektronikçi öylemi ? Mecbursun enerji altında çalışmayaO zaman ben istifa ediyorum. Benden elektrikçi filan olmaz. Geçen aynı makinaya 20 defa çarpıldım da
Hiç şu tablet şeklinde olan ADS1013D modelindeki osiloskopu kullanan oldu mu ? En azından izolasyonlu
Abi iyice yılan hikayesi olacak bu osiloskop. Ölçüm yapmaktan korkuyorum yavTek kanal kullanırsan izolasyonlu olur. İki kanalı kullanırsan kanalların şaseleri ortaktır, birşeyler havaya uçar
Abi güzel cihaz ama Şirketin bunu alması imkansıza yakın bir durum. (Harmonik olayı sadece Varken ölçerim diye düşünmüştüm. )Eğer şirket için alacaksan şunu öneririm: Ben de takip ediyorum ikinci el çıkar mı diye. Tüm kanaller full izole. 12 bit ADC kullanılmış
Scopix IV OX9104 portable oscilloscope
The OX 9104 is a stand-alone SCOPIX IV portable digital oscilloscope from the icon-tablet generation , with 4 x 600 V totally-isolated channels with 100 MHz bandwidth. It is equipped with a memory depth of 100 kpoints per channel, thus considerably increcatalog.chauvin-arnoux.co.uk
Tamamen yazılımsal bir tane USB ve içindeki kodu yükleyerek.Gerçekten tüm arkadaşların da sizlerinde verdikleri bilgiler çok değerli. Ama şunu tam anlayamadım. Yükseltme işlemini nasıl gerçekleştiriyoruz ? Yazılımsal mı ? Donanımsal da değişiklikler gerekecek mi ?
Yeni nesil cihazlarda şöyle bir durum var. Aynı serinin farklı bant genişliğindeki cihazları aynı donanımı içeriyor. Cihazın yazılımında bant genişliğini ve bazı özellikleri kısıtlayarak farklı modeller ve opsiyonlarla satıyorlar. Hatta cihazı aldıktan sonra parasını ödeyerek alacağınız lisans anahtarlşarıı girerek cihazın bant genişliğini yükseltebiliyorsunu ya da satın almadığınız opsiyonel özelliklerini (Sinyal Jeneratörü, Lojik Analizör vb.) açabiliyorsunuz. Mesela SDS1104X-e ile SDS1204X-E aslında birebir aynı cihaz. Üzerindeki bahsettiğim opsiyonları ya da bant genişliğini sonradan lisans satın alarak arttırmak mümkün.Gerçekten tüm arkadaşların da sizlerinde verdikleri bilgiler çok değerli. Ama şunu tam anlayamadım. Yükseltme işlemini nasıl gerçekleştiriyoruz ? Yazılımsal mı ? Donanımsal da değişiklikler gerekecek mi ?