OWON HDS242S-HOS PROGRAMI SORUNU

Denemediğim java sürümü kalmadı her sürümün 32-64 bit olanları ile denemeler yaptım.
Bu owonların çoğunun programı uyuyor birbirine herhlade rastgele indirdiğim owon osiloskop yazılımları benim skobu kontrol ediyor 2. kanalı aktif edebiliyorum kanal trigerini ayarlayabiliyorum düşen yükselen kenar.
İş ekranı yansıtmaya gelince hepsi aynı hatayı veriyor
Mail attım owon'a bakalım cevap alabilecek miyim.
Owonla alakası yokki olayın. Yanlış yerlere odaklanıyorsun. Kur bir tane virtualbox yükle temiz bir işletim sistemi dene. Ben bu gün bluetooth için win7 kurdum ama gerek kalmadan çözdüm işi.

Owonla alakası yokki olayın. Yanlış yerlere odaklanıyorsun. Kur bir tane virtualbox yükle temiz bir işletim sistemi dene. Ben bu gün bluetooth için win7 kurdum ama gerek kalmadan çözdüm işi.
Heriflerin programı değil mi abi biliyorlardır buna ney sebep oluyor.

Eğer bu bilgisayar yazılımındaki sorunu çözemezssem gidicek benden ya bir tanıdığıma satarım yada intertte satarım.
Çünkü 3.5'' ekran mecbur kalmadıkça çok küçük geliyor.
Genelde bilgisayar ekranımdan kullanıyorum hem fonksiyon jeneratörünü hem skobu fakat skobu göstermiyor artık.
Bende sorunsuz çalışması sizin bilgisayarınızda farklı bir programın owon yazılımını etkilemesinden dolayı hata ortaya çıkıyor olabilir. Sinir bozucun bir sıkıntı olsa gerek. Baya uğraşmışsınız konudan gördüğüm kadarıyla...

Dün çalışıp bu gün çalışmıyorsa işletim sisteminde bir yamuk olmuştur.
Zaten ne var ne yok rastgele yapmışlar benim skobun verdiği isim masaüstü bir 7'' osiloskop ismi
o osliloskobun bilgisayar yazılımı yok.

Eğer iletişim halindeyken skobun bağlı olduğu usb çıkarsa aldın başına belayı
klayvemde bastığım tuşlar garip garip yazılar yazmaya başlıyor bir örneğini not defterine kaydetmiştim ilk olduğu zaman
"C¯*—Ñk·½|“õÇÉ Ê܃zĞ©å"
Böyle şeyler yazıyor iletişim halindeyken usb'yi çıkarırsan yeniden başlatman lazım klavyenin normale dönmesi için.

OWON online servisi berbat!!
Sorunumu gayet açıklayıcı bir dille yazmıştım akşam
Gece 2 kere aynı maili atıp cihazın seri numarasını istemişler ısrarla inanamadılar herhalde satın alındığına.
Seri numarasını yazdıktan 5 dakika sonra bana mailden online destekle anlık konuşacağım bir link atmışlar.
"kefu.cckefu3.com" adında bir yer.

Buradaki arkadaş yerine kimi koysan daha yardımcı olarak çalışır.
Bana hos uygulamasının sürümünü sordu.
Sürümümün 1.3.4 olduğunu söyledim.
Bu eski bir sürüm diyip bana indirme linki attı.
Bendeki owon yazılımını kaldırdım verdiğini yükledim sürüme bakıyorum verdiği de 1.3.4
Bunu söyleyince diyor ki usb driveri kurmamışssın usb driver kurulum pdf'sini oku ordan bakarak kur.
Adama diyorum ben cihazı yeni almadım 1 yıldır kullanıyordum böyle oldu aynı mesajını kopyalayıp attı illa diyor ki usb driveri kur.
Ona da tamam diyip kendilerinin usb driver silmek için koydukları .bat uzantılı dosyayı çalıştırdım ve 5 dakka uğraşıp silemedi.
Ben kendim aygıt yöneticisinden silip tekrar zadig ile kurdum çünkü kendi kurulum dosyaları çalışmıyor.

Adama kurduğumu ama yine aynı hatayı verdiğini söyledim bi 10 dakka sonra cevap verdi hangi windows sürümünü kullanıyorsunuz diye win10 19.03 olduğunu söyledim. Owon hos uygulamasının 19.03de çalışmayacağını windowsu güncellemem gerektiğini söyledi.
Daha önce bu sürümde hos uygulamasını kullandığımı hiçbir sorun olmadığını söyledim yine mesajını kopyala yapıştır yapıp görüşmeyi bitirdi

SANIRIM SON GÜNCELLEME KONUYLA İLGİLİ:
"kefu.cckefu3.com"'da görüştüğüm kara cahil konuşmayı sonlandırdıktan sonra bana görüşmeye puan vermemi istemişti bende 1 yıldız vermiştim.

Dün bana mail attılar görüşmemizden neden memnun kalmadınız gibi şeyler yazıyordu.
Bende ne var ne yok döktüm daha önce aynı sürüm windows aynı cihaz ile hos uygulamasını her özelliğiyle sorunsuz kullandığımı söyledim bunu daha önce aldığım ekran görüntüleri sinyal kayıtları ile de destekledim.

Bana gelen yanıtta sorunumun çözüleceğini bana ulaşacaklarını söylediler.

aynı günün akşamına eclipse@owon diye bir hesaptan mail aldım.
Bana baştan sonra oslilokobu bilgisayara bağladığım andan online ol dediğim ana kadar ekran kaydı almamı istedi birde ricada bulunmuş aygıt yöneticisi açık olsun yanda orası görünür olsun diye.

Dediğini yapıp bir video çekip gönderdim.

Sonra benden denetim masası/programlar kısmını tarihe göre sırala yapıp en yeni kurularınları göstermemi istedi.
Bende oranında ekran kaydını aldım.
kurduğum siemens micromaster 420 için parametre ayar uygulamasına suç attılar yine diye düşündüm adam demiş bu uygulama ile owon uygulaması çakışıyor kaldırın veya devre dışı bırakın ümitsizce onu da yaptım bir yandan sövüp sayıyorum ne bulsalar suç atıyorlar diye.

Finalde adam haklı çıktı siemens uygulamasını kaldırınca online olabiliyorum kurunca hata veriyor sebebini anlamadım

siemens micromaster 420 ne?

Güncel versiyonu yok mu?
Var abi.
Ben fabrikadan çıkma buldum fabrikada 485'den start stop yaptırmışlar ben dijital girişlere alayım da deneyeyim dedim çalışıyor mu.
IGBT arızalıymış çıkış boşta bile olsa start verince aşırı akıma geçiyor.
Deymez bu yaştaki sürücü için ıgbt almaya zaten siemensler hep semikrona özel yaptırıyor ıgbt bulunabilir olmuyor.

Benim cura olayına dönmüş senin iş.

Firmanın bu seviyede ilgi gösterip destek vermesi takdir edilecek birşey.

Firmanın bu seviyede ilgi gösterip destek vermesi takdir edilecek birşey.
Ben hala sorunun çözüldüğünü düşünmüyorum!!

Bana sundukları "çözüm" aslında idaretendir.
Ben siemens çalışanı olabilirdim? o zaman sunacakları çözüm siemens'de çalışma mı olacaktı.
Yine de benim için çözülmüş olsada sorun çözülmüş değil bu sorunu çözmek bu kadar zor olmamalı.
Neden çakışıyor?
Ney çalışmasına engel oluyor?
Bunları tespit edip çözmeleri ne kadar zor olabilir ki.

Ama problem Siemens den de kaynaklanıyor olabilir onu bilemeyiz. Neticede senin osiloskobunu pc ile kullanabilme konusunda destek olmuşlar.

Microsoft ile sorun yaşadığın zaman aldığın desteği düşün :katil2:

Ama problem Siemens den de kaynaklanıyor olabilir onu bilemeyiz. Neticede senin osiloskobunu pc ile kullanabilme konusunda destek olmuşlar.

Microsoft ile sorun yaşadığın zaman aldığın desteği düşün :katil2:
yeni birşey de öğrendik abi burdan
eclipse bir yazılım geliştirme ortamıymış

Onlarca farklı işletim sistemi, binlerce farklı program. Arada tek tük çıkan çakışmalar dışında bana göre çok muazzam bir başarı ile koordineli çalışıyorlar. Siemens programı eski olduğuna göre xp yada win7 için yazılmış olabilir. Günümüzde sorun çıkarması muhtemel zaten.

1650724860718.png

Buda sorunun çözüldüğüne dair çıktımız olsun.

Onlarca farklı işletim sistemi, binlerce farklı program. Arada tek tük çıkan çakışmalar dışında bana göre çok muazzam bir başarı ile koordineli çalışıyorlar. Siemens programı eski olduğuna göre xp yada win7 için yazılmış olabilir. Günümüzde sorun çıkarması muhtemel zaten.
Siemensi zaten xp uyumluluğu ile çalıştır demezssem oda binbir türlü hata veriyordu.
Birde onu usb/rs485 çevirici ile kullanmak zorundaydım haberleşme için sadece 485 portu vardı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,955
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back