- Katılım
- 8 Ekim 2022
- Mesajlar
- 956
Pişmiş gıdaların tüketim öncesi abartılı olarak ısıtılması sonra da soğuması için beklemek yerine, bilinen belirli bir sıcaklık ve sürede bekletilmesi daha pratik olacaktır. Aküden çalışan yemek ısıtıcısı gibi aygıtlar için önemlidir.
Acaba bu ısı ve süre nedir? Gıdaya göre değişir mi ? yoksa insan için zararlı bakteriler ve etkisiz hale gelmesi için gereken sabit sıcaklık değeri var mı?
Süt gibi gıdalarda pastörizasyon işlemi tanımlanmıştır. Bu sayede bazı gıdalar kaynatılmasına/pişmesine gerek olmadan tüketilebilir. Tüketim öncesi biraz ısıtılması yeterli olacaktır. Fakat et ürünleri için yaptığım denemelerde ısı az gelmiş yine fazlasıyla ısıtmak gerekmişti. ( yeterli olan sıcaklığı bilmediğimizden) Süre veya ısı düşük olduğu zaman tüketilen besin, sindirim sistemi sorunlarına yol açabiliyor
Acaba bu ısı ve süre nedir? Gıdaya göre değişir mi ? yoksa insan için zararlı bakteriler ve etkisiz hale gelmesi için gereken sabit sıcaklık değeri var mı?
Süt gibi gıdalarda pastörizasyon işlemi tanımlanmıştır. Bu sayede bazı gıdalar kaynatılmasına/pişmesine gerek olmadan tüketilebilir. Tüketim öncesi biraz ısıtılması yeterli olacaktır. Fakat et ürünleri için yaptığım denemelerde ısı az gelmiş yine fazlasıyla ısıtmak gerekmişti. ( yeterli olan sıcaklığı bilmediğimizden) Süre veya ısı düşük olduğu zaman tüketilen besin, sindirim sistemi sorunlarına yol açabiliyor