PCB delmek/genişletmek için DC motor ve motor mandren adaptörü seçimi

TA3UIS

Doğan
Motoru ve PCB yi elde tutarak delimi gerçekleştireceğim. Gerekirse motor hız kontrol devresi yapıp hız kontrolü de yapabilirim.
Güç adaptörü ayaklarının girebileceği kadar genişlikte matkap uçları alıp pcb delimi ya da genişletmesi yapabilmeliyim.
Elimdeki matkap uçları şimdilik böyle.
Hangi tip motor ve motor mandren adaptörü almalıyım ?

1744051949498.png

1 mm ve üzeri matkap kullanarak, ama gene de arada bir uç kırarak elde delebilirsin. Hatta bunun için akülü vidalama da kullanabilirsin. Ama daha düşük çapta matkaplar için sütunlu matkap gerekir diye düşünüyorum.

1.2mm lik olanı delik genişleteyim derken bir kaç kez kırdım. El ile çevirmeyi denemiştim. Gerçi işimi gördü ama matkap boyutu da yarıya indi.
Elimde uygun mandren olmadığı için el ile çevirmiştim mecburen.
5 li mandren seti uygun görünüyor.

Daha düşük çapta matkap ucuna şimdilik ihtiyacım yok gibi.

Son düzenleme:
Mini matkap almak gerekir mi yoksa elimdeki 12V basit DC motor iş görür mü acaba ?

Eldeki motor 3V muş.

Son düzenleme:
Benden önce deneyenler olmuştur belki diye biraz da ondan sordum aslında.
Mandren setini alayım motor zayıf gelirse başka seçeneklere bakarım.

Screenshot_2025-04-07-23-30-40-862_trendyol.com.jpg

İki tip mandrenden de alın. İkisi de kullanışlı.
Screenshot_2025-04-07-23-41-47-610_com.android.chrome.jpg

Son düzenleme:
bu konuda proxxon ve dremel ürünleri başarılı. proxxon matkap ile sehpa kullanarak rahatlıkla 0.5mm delikler delebiliyorum.
fakat elde tutarak ancak var olan bir deliği çok dikkatlice genişletmek mümkün. bakırda delik için çentik veya açıklık yoksa zaten elle delmek mümkün olmayacaktır.

Evet, çaplar küçük ve birbirine çok yakın ise elle genişletmek en mantıklısı. Motor ile yapınca ya ucu kırıyorsun yada delik kenarları berbat çıkıyor.

Forum istatistikleri

Konular
7,582
Üyeler
3,071
Son üye
vip6618com

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back