Pcb gümrük,kargo vs

Ben bunu anlamadım.
PCBA'yı seçersek ücretsiz olarak dizgi mi yapıyorlar?
Ekran görüntüsü 2025-07-10 031024.png

Yine anlamadım.
Yani parça parasını ödüyorum ama dizgi hizmeti bedavaya geliyor desem, sepet tutarı değişmiyor.
Normal yaptırsam 2 gün sürüyor. Ama PCBA seçersem hem 24 saatte yapıyorlar hem parça parası almıyorlar, hem de dizgi yapıyorlar.
Yok yok kesin anlamadım. :D

Yine anlamadım.
Yani parça parasını ödüyorum ama dizgi hizmeti bedavaya geliyor desem, sepet tutarı değişmiyor.
Normal yaptırsam 2 gün sürüyor. Ama PCBA seçersem hem 24 saatte yapıyorlar hem parça parası almıyorlar, hem de dizgi yapıyorlar.
Yok yok kesin anlamadım. :D
normal dizgi ücreti ödeyip hızlandırılmış dizgi alıyorsunuz. hızlandırma ücret farkını almıyorlar.

JLCPCB'den 6 Layer PCB Sipariş versem 35 dolar fiyat çıkıyor ben buna 30 Dolar kupon uygularsam gümrük 5 Dolar olarak mı dikkate alır yani gümrükten geçer mi?
Bu arada kargo olarak E-POST seçeceğim mecburen Global Direct'i kaldırmışlar maalesef birşeyler sipariş etmek işkence oldu artık.

JLC nin arayüzüymüş. :) Türkçe görünce bir an için farklı bir alternatif diye ümitlenmiştim.
Dizgili kart konusundaki sorum hala geçerli.

Son düzenleme:
Merhaba. JLCPCB'den Global Direct Line ile verilen siparişleriniz ortalama kaç gün gümrükte incelemede kalıyor ?

Ayın 27 sinde

Customs inspection - Import
ISTANBUL, ISTANBUL, TR

aşamasına geldi. 7 gündür gümrükte bekliyor kargom normal mi bu süreler ? Sipariş tutarım 27 euro altında ama yine de gümrüğe takıldıysa nasıl anlayacağım bunu ? Türkiye'ye ne güzel hızlıca geldi diye sevinirken 1 haftadır gümrükte bekliyor olması canımı sıkıyor.

42621 eklentisine bak

Başka forumlarda bu durumla ilgili bir konu açılmış. YunExpress kargoda gümrükte bir problem var Geçtiğimiz ayın 25 inden beri gümrüğe giren hiçbir ürün gümrükten çıkmamış. Söylenilene göre YunExpress Türkiye operasyonlarını askıya almış ve YunExpress kullanan Epomaker, Whatgeek gibi siteler de durumu teyit etmişler. Benim gibi boş boş bekleyen varsa bilgisi olsun. Deneme amaçlı bir şey yapıyordum yeni yeni öğreniyordum bir şeyleri. Kargo gelene kadar yaptığım projenin detaylarını unuttum :) 1 ayım boşa gitti keşke en başta fedex ile sipariş verseymişim. JLCPCB ye yazdım, onlar da evet gümrükte problem var ne zaman çıkacağı belirsiz vs... ayın 27 sine kadar bekle gelmezse %50 iade verelim diyorlar :) Vergi diye ödediğim tutar zaten sipariş tutarımın %50 si ediyor. Yeniden sipariş vereyim diyorum, sonra bu kartlar da gümrükten çıkar gelirse ne yapacağım o kadar prototip kartı çöpe mi atacağım diye düşünüp vazgeçiyorum.

Screenshot_11.png

Başka forumlarda bu durumla ilgili bir konu açılmış. YunExpress kargoda gümrükte bir problem var Geçtiğimiz ayın 25 inden beri gümrüğe giren hiçbir ürün gümrükten çıkmamış. Söylenilene göre YunExpress Türkiye operasyonlarını askıya almış ve YunExpress kullanan Epomaker, Whatgeek gibi siteler de durumu teyit etmişler. Benim gibi boş boş bekleyen varsa bilgisi olsun. Deneme amaçlı bir şey yapıyordum yeni yeni öğreniyordum bir şeyleri. Kargo gelene kadar yaptığım projenin detaylarını unuttum :) 1 ayım boşa gitti keşke en başta fedex ile sipariş verseymişim. JLCPCB ye yazdım, onlar da evet gümrükte problem var ne zaman çıkacağı belirsiz vs... ayın 27 sine kadar bekle gelmezse %50 iade verelim diyorlar :) Vergi diye ödediğim tutar zaten sipariş tutarımın %50 si ediyor. Yeniden sipariş vereyim diyorum, sonra bu kartlar da gümrükten çıkar gelirse ne yapacağım o kadar prototip kartı çöpe mi atacağım diye düşünüp vazgeçiyorum.

42698 eklentisine bak
Ah be, zamanında Yunexpress sayesinde vergi ödemeden 150$+ ürün geçiriyorduk. faturada sahtecilik yapa yapa kendilerini belli etmişler biri de ayıkmış sanırım.

konu dışı olabilir fakat PCByi bir şekilde aracılarla halledebiliyoruz. Alibaba gibi sitelerden ürün getirten aracı firma var mıdır? Daha önce deneyen oldu mu? LCD ihtiyacı doğdu da alibaba da daha önceden çalıştığım bir üreticiden şu anki durumda ürün alamıyorum. Alsam bile gümrüğe takılır.

Yine aynı firmalara (Demsay, vb.) sorabilirsiniz. Daha önce aldığınız, ürünlerini denediğiniz firmadan istiyorsanız özellikle söyleyin, bazen ürün bazında bakıp başka yerden fiyat verebiliyorlar/getirebiliyorlar.

• Beğen
Reactions: rms
Hala bekliyorum aliexpress'in "30 Avro altı" reyonunu, ama daha çok bekleyeceğim gibi duruyor :D

Robotistandan PCB söylemiştik elimize ulaştı. Kalitesi Süper. Öneririm ayrıca. 10x10cm 22 dolar kargo dahil.

Pcb sepetinden de sipariş geçmiştik gelince yorumumu güncellerim.

Robotistan 150x150 5 adet 45 USD ye yapıyor sipariş verdim fiyat bence kabul edilebilir. 6 hafta temin zamani verdi biraz uzun da olsa sorun değil.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
7,975
Üyeler
3,187
Son üye
greenman

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back