PCB pozlamada kullanilacak film uretimi icin Photoplotter

photoplotterlerin mantigi cok basit. bu videoda birisi 3d yazicisinin toolheadina bir uv lazer entegre edip bu photoplotterin cok basit bir versiyonunu yapiyor

deseni pcbye gecirmek icin en basit yontem bizim gibi makerlar icin bu sekilde suan

fiyatı nedir acaba? Benim tahminim 10 bin avro civarı.

Genel olarak bu tip plotter'lar, çok büyük bir PCB'de "paneling" yaparak aynı PCB'den çok sayıda üretiyorsan bereketli oluyor. Filmi hiç ısıtmadan ve çok yüksek çözünürlükte aktarım yaptığı için 1m x 1m lik bir folyoda bile 10 mikrometre hassasiyetinde çıktı veriyor. Küçük filmler için bu kadar çözünürlük gerekli değil.

16000x25000 dpi için baya sağlam bir mekanik, çok iyi zamanlama, 24 bit encoder ve çok ufak spot size bir laser lazım.

ama makinanın yapısı sanki daha ilkel gibi. metal bükümler altındaki ekran çok uyduruk. hatta kenarları dışarıda kalmış.
bu arada sadece çok yüksek çözünürlükte değil, doğrulukta da olması gerekiyor 20mm uzunluk gerçekten de baskıda 20.000mm olmalı.

bu fortex marka photoplotterin kasası ve şekli bungard ile birebir aynı:

photoplotterlerin mantigi cok basit. bu videoda birisi 3d yazicisinin toolheadina bir uv lazer entegre edip bu photoplotterin cok basit bir versiyonunu yapiyor

deseni pcbye gecirmek icin en basit yontem bizim gibi makerlar icin bu sekilde suan
Bu videodaki LED'leri filan almıştım. Hatta @taydin ile gerçekten hangi spektrumda olduğunu da ölçtük. Fakat bir türlü deneyemedim.

Cihazın modeleni şu an hatırlamıyroum.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,738
Üyeler
3,498
Son üye
avganlı

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back