Philips BDM4065UC 4k monitor ekran tamiri

taydin

Timur Aydın
Staff member
Bugün Windows makinasında kullandığım Philips BDM4065UC 4k monitörün ekranını kırdım. Bunların ekranını tamir ettirmenin maliyeti ne olur acaba? Kendi yapma imkanım yok, ekrana müdahale edip yenisini takmak için özel aparatlar gerekiyor. Bunu tamir ettirmeye değer mi?

Abi bence onarım için fiyat alıp değerlendirmek lazım.
Yenisini mi almalı yoksa tamir mi ettirmeli

Piyasadaki durum değişmediyse genelde panel maliyeti ile ürünün kendi ederi aynı neredeyse aynı rakam olur. Bu nedenle tv ve monitörde panel kırılırsa ürün çöp olur. Notebook ta durum farklı panel kırılırsa ebat küçük olduğu için piyasada uygun fiyatlı ve muadil ürünlerde olmak üzere bol yedek panel mevcut.

Zaten ekran 4k olunca, tamir de mükemmel olmayınca ekranın bir yerlerine pislikler falan görünecek. O kadar tamir parası verip sonra da kusurlu ekrana bakıp duracaksın.

Zaten ekran 4k olunca, tamir de mükemmel olmayınca ekranın bir yerlerine pislikler falan görünecek. O kadar tamir parası verip sonra da kusurlu ekrana bakıp duracaksın.
Katmanlara ayırıp kırık katmanı değiştirmezler abi. Öyle olsa ucuz olurdu. Panel komple bir bütün halinde değişir. Toz, leke filan olmaz.

Ben yanlış mı anladım. Ekran dokunmatik mi? Yada şöyle sorayım kırık olmasına rağmen görüntü %100 hala var mı?

Ben yanlış mı anladım. Ekran dokunmatik mi? Yada şöyle sorayım kırık olmasına rağmen görüntü %100 hala var mı?

Ekran dokunmatik değil. Görüntü var ama bozuk. Elektronik kartlarda bir sorun yoktur muhtemelen, ekranın kendisi gidik. Ben belki sadece camı gidiktir diye düşündüm ama LED matrisi de gidiktir herhalde.

Ne zamandır komponent sökme antrenmanı yapmıyordum, zamanı geldi :tamam2:

Ekran dokunmatik değil. Görüntü var ama bozuk. Elektronik kartlarda bir sorun yoktur muhtemelen, ekranın kendisi gidik. Ben belki sadece camı gidiktir diye düşündüm ama LED matrisi de gidiktir herhalde.

Üstad;
Yeni monitör almalısınız.
Kırık monitörü de; Elektronik kısmını yedek parça olarak kulanın.
Başka yapılacak bir şey yok.

Geçmiş olsun. Kolay gelsin.

Hocam bence de bir antreman yapın,ilk önce cof soketlerini dikkatlice sökün sonra polarizer katmatmanlarını kaldırın eğer panel çatlaksa yapacak birşey yok. polarizer katmanlarında çatlak varsa pıyasadan bulunabilir.kolay gelsin.

Hocam bence de bir antreman yapın,ilk önce cof soketlerini dikkatlice sökün sonra polarizer katmatmanlarını kaldırın eğer panel çatlaksa yapacak birşey yok. polarizer katmanlarında çatlak varsa pıyasadan bulunabilir.kolay gelsin.

Tamir amaçlı sökmeyeceğim yav :) İçini açıp işe yarayacak komponentleri söküp bir kenara koyacağım. Resimlerini de koyarım birşey lazım olan varsa gönderirim.

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,958
Üyeler
2,825
Son üye
bekinci

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back