Sercan
--
Pardon +VLED üzerindeki gerilimin değişmesi normal PF7909S (Single-Channel WLED Backlight Driver) entegresi ile sürülen bir mosfet var. Gücü 0.03R değerindeki R8601'de harcıyor. Aslında bu iyiye işaret çünkü entegre işini doğru şekilde yapıyor gibi. Bu durumda çıkıştaki kondansatörler çok daha ciddi şüpheli duruma düşüyor.
@taydin 'ın tavsiye ettiği ESR ölçüm cihazını mutlaka edinmek lazım, ben de kullanıyorum, her yerde var ve fiyatları çok ucuz.
Bu arada o direnç şurada. Parçaları takip edersen bulabilmelisin. İlkin acaba aşırı bir gerilim mi oluşuyor acaba dedim ama burada aşırı gerilimden dolayı oluşan bir koruma durumu yok...
@taydin 'ın tavsiye ettiği ESR ölçüm cihazını mutlaka edinmek lazım, ben de kullanıyorum, her yerde var ve fiyatları çok ucuz.
R8619'u bulamadım. O bölgede sadece R8601 var. Tahminen 2w lık bir direnç ve bacaklarında hiç voltaj yok. Tam sıfır.
Bu arada o direnç şurada. Parçaları takip edersen bulabilmelisin. İlkin acaba aşırı bir gerilim mi oluşuyor acaba dedim ama burada aşırı gerilimden dolayı oluşan bir koruma durumu yok...