Piezo atomizer satın alma ve montaj tavsiyeleriniz?...

looktr

Üye
Merhaba değerli ustalar. Piezo atomizer kullanan Hava nemlendirme cihazları iyice yaygınlaştı. Ben kendi başıma hava temizleme dekoratif amaçlı piezo atomize kullanan bir sistem yapmak istiyorum. Bunun için ortalama 100 adet piezo atomizer ve su haznesi kullanmayı düşünüyorum.

Aklımdaki sistemi yapmak için hazır humidifier alsam çok pahalıya gelir. Ayrıca kendi istediğim gibi modifiye edemem. Bu yüzden tüm parçalarını kendim alıp kendim monte etmek istiyorum.

Ancak bu cihazlar parçalar ve çalışma sistemleri hakkında hiçbir bilgim yok. Bu konud atecrübesi olanlardan bilgi rica ediyorum.

1. Piezo atomize rürünlerinde kalite farkı var mı? satın ama tavsiyesi evrebilir misiniz? Yoksa en ucuzunu bulsam yeterli mi? Bunların kullanım ömrü marka modele göre değişiyor mu?

2. Sistem için hazır elektronik devre var mı? Aynı anda 100 piezo atomizeri tek devreye bağlayabilir miyim?

3. Her bir piezo atomizer için ayrı hazır devre alıp tüm devreleri aynı güç kaynağına bağlasam daha doğru mu olur?

4. Piezo atomizer için belli bir frekans seçmem gerekiyor mu?

• Kalite farkı var. Profesyonel iş için suyun içinde çalışan modül tercih ediniz. Islak pamuk ve süngerli olanlar kötüdür. Resimdeki ürünlerin devresi kendi içlnde oluyor. Galiba 2MHz olarak çalışıyor. Sadece besleme verilir. Beslemeler paralel bağlanır. Uygun güçte adaptör kullanılır. Her adaptör 5tane besleyebilir.?
    1743952521572.jpeg
  • 100 piezo atomizeri tek devreye bağlamak yanlış olur. Zaten 100 tane kullanmayınız. Büyük ihtimalle 100tane gereksizdir.

1743952755065.jpeg

Son düzenleme:
1743942340088.png

İki farklı çalışma frekansına sahip atomizer var. Benim elimdekiler 115KHz ile çalışıyor. Genel olarak bir mosfet ve 220uH~330uH bobin ve 100nf kondansatör ile devre kuruluyor. Bu devre bir pwm sinyali ile rezonansa getirilip piezonun buhar vermesi sağlanıyor. Pwm devresi tek olabilir ama mosfet-bobin-kondansatör devresi her piezo için ayrı olsa iyi olur.
Besleme 15~20V arasında. Bobin~mosfet devresi başına 50 ila 100mA akım çekiyor. Pizeonun suya temas etmesi şart. TAsarımda en sıkıntı taraf da bu. Bu yüzden sünger borulu tipler hem montaj hem de suya temas konusunda oldukça kullanışlı.

1743942621318.png

• Kalite farkı var. Profesyonel iş için suyun içinde çalışan modül tercih ediniz. Islak pamuk ve süngerli olanlar kötüdür. Resimdeki ürünlerin devresi kendi içlnde oluyor. Galiba 2MHz olarak çalışıyor. Sadece besleme verilir. Beslemeler paralel bağlanır. Uygun güçte adaptör kullanılır. Her adaptör 5tane besleyebilir.?41231 eklentisine bak
  • 100 piezo atomizeri tek devreye bağlamak yanlış olur. Zaten 100 tane kullanmayınız. Büyük ihtimalle 100tane gereksizdir.

41232 eklentisine bak
Ben bu tip olanlardan kuluçka makinesine koymuştum.
Buhar püsküren meme uçlarına çapı büyük uzun boru taktıktan sonra kullanın.
Yakın mesafede pet şişeleri eritip deliyor. Elinizi filan yakabilir yani.
Bilmeyenler ve çocuklar için tehlikeli olur.

Forum istatistikleri

Konular
7,562
Üyeler
3,059
Son üye
deniz777

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
az bilgili çok meraklı
Back