Pil punta için arduino yapmak istiyorum.

mahsun494

Yeni Üye
Hayırlı günler ilk videodaki şemayı çıkarabilme şansınız var mı? İlk videoda ki projeyi yapmak istiyorum. 2. videodaki kodları birinci videoda ki arduino kodlama yapılabilir mi. Gerçi ikinci videoda ki kod vermemiş nasıl bulurum bilmiyorum.

1.video

2.video

Elektronik ve yazılım üstüne yeterince bilginiz yoksa bu projeyi hazır punta kontrolcüsü alarak yapmanızı tavsiye ederim.

Sen önce ilk videodaki devreyi yap ve elle çalışır hale gelsin. Sonra program yazma işinde yardım ederim.

Ama birisi ilk videodaki devreyi proteus'ta çizip bana zip dosya olarak versin, programını da yazsın, çalışır hale getirsin ve zip dosyası olarak versin diyorsan, sana iyi şanslar.

Sen önce ilk videodaki devreyi yap ve elle çalışır hale gelsin. Sonra program yazma işinde yardım ederim.

Ama birisi ilk videodaki devreyi proteus'ta çizip bana zip dosya olarak versin, programını da yazsın, çalışır hale getirsin ve zip dosyası olarak versin diyorsan, sana iyi şanslar.
Bu saydıklarını yapabiliyorum abi ama zip zor işte onu yazmasan yapabilirdim(!).

Öğrenilmek için yapılmıyorsa astarı yüzünü geçme olayı boy gösteriyor burada.

Öğrenilmek için yapılıyorsa elektromekanik anahtar yerine elektronik anahtarlama elemanları ile yapılıp kendimize güç elektroniği temelleri atabiliriz.

Öğrenmek için ve çin ürünlerin çoğu sorunlu olduğu için böyle bir şey yapmak istiyorum. Dediğiniz gibi pek bilgim yok elektronikte ama lehim yapabilirim. Bana detaylı bir şekilde yolları çizer iseniz yapabilirim. Ben 2 trafoyu birleştirip punta yapmaya çalışıyorum ama gel gelelim bunların ki gibi iyi punta yapmıyor. Birde 2. videoda 2 darbeli olması cezbedici oldu.

download.jpg

Yakından tanıdığım bir pil yenileme atölyesi bulunan.
Pillerle profosyonel olarak ilgilenen bir esnaf abim bu devreyi kullanıyor günde belki 100lerce punta vuruyor bu devreyi kullanarak.

Bulabilirseniz bu işinizi fazlasıyla görecektir.

Ama öğrenmek isterseniz önce temel elektronikten başlayın lehim yapmak bu işin sadece çok küçük bir kısmı çünkü.

Son zamanlarda bir punta makinası çılgınlığı var sebebini anlayamadım gitti. Devreler, modüller, mikrodalga trafoları havada uçuşuyor:)
Tamam lityum pillerin kullanımı arttı, lehim yapmak da pek doğru değil ama herkes mi lityum pil paketleri yapıyor. Sürekli mi yapıyorlar yoksa Ayda yılda kullanılacak bir makine için mi bu çaba, bu arayış. Bu furya bir tek benim mi gözüme batıyor?

Son düzenleme:
Son zamanlarda bir punta makinası çılgınlığı var sebebini anlamayamadım gitti. Devreler, modüller, mikrodalga trafoları havada uçuşuyor:)
Tamam lityum pillerin kullanımı arttı, lehim yapmak da pek doğru değil ama herkes mi lityum pil paketleri yapıyor. Sürekli mi yapıyorlar yoksa Ayda yılda kullanılacak bir makine için mi bu çaba, bu arayış. Bu furya bir tek benim mi gözüme batıyor?
Halbuki çok özel cihazlara gerek yok el alışınca araba aküsüne 2 tane kısa kalın parça kablo bağlayarak dahi yapılır punta çok yaptım o şekilde uzun süre tutmadığına sıkıntı yok.

Ayda 1 2 kez punta yapan biri için özel devreler trafolar vs. gereksiz masraf bence.

Biraz el göz koordinasyonu ile araba aküsü kullanarak harika punta yapabiliriz

Halbuki çok özel cihazlara gerek yok el alışınca araba aküsüne 2 tane kısa kalın parça kablo bağlayarak dahi yapılır punta çok yaptım o şekilde uzun süre tutmadığına sıkıntı yok.

Ayda 1 2 kez punta yapan biri için özel devreler trafolar vs. gereksiz masraf bence.

Biraz el göz koordinasyonu ile araba aküsü kullanarak harika punta yapabiliriz
El göz koordinasyonu yoksa bile 1 tane otomat sigortayla olur eğer ayda yılda bir kullanılacaksa.

Öte yandan ben defalarca lityum pil lehimledim. Lehimlediğim pilleri yıllarca kullandım. lehimden sonra kapasitelerini ölçtüm. Öyle hayvan gibi ısıtmadıkça pile bir şey olmuyor.

18458 eklentisine bak
Yakından tanıdığım bir pil yenileme atölyesi bulunan.
Pillerle profosyonel olarak ilgilenen bir esnaf abim bu devreyi kullanıyor günde belki 100lerce punta vuruyor bu devreyi kullanarak.

Bulabilirseniz bu işinizi fazlasıyla görecektir.

Ama öğrenmek isterseniz önce temel elektronikten başlayın lehim yapmak bu işin sadece çok küçük bir kısmı çünkü.
Kullandım hocam 0.10 mm nikel şeriti zar zor puntaladı.

Son zamanlarda bir punta makinası çılgınlığı var sebebini anlayamadım gitti. Devreler, modüller, mikrodalga trafoları havada uçuşuyor:)
Hocam çılgınlık değil yakın zaman da artık bir ihtiyaç olacak.

En basiti matkap bataryası, bisikletler bile elektrikli olmaya başladı.
Pilin Kullamının arttığı aşikar, elbette onunla beraber makinası da artacak ama bana bu artış hiç orantılı gelmiyor. Sizin özelinizde söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama genel tabloyu böyle yorumluyorum ben. daha doğrusu yorumlayamıyorum.
Mesela benim bir elektrikli bisikletim olsa, yıllar sonra pili bozulsa ve değiştirmek istesem punta makinası yapmazdım.

Son düzenleme:
Kullandım hocam 0.10 mm nikel şeriti zar zor puntaladı.
Kabloyu uzun tutarsanız.
Nikel şeride temas yüzeyini küçültmezsseniz.
Kaynağınız yeterli akım basamıyorsa.

Her devre zar zor puntalayacaktır.

Bu hazır devre ile günde 100lerce punta yapıyor ve bildiğim kadarıyla şikayetide yok. Sık sık ziyaret ederim çıkma pillerini almak için.

El göz koordinasyonu yoksa bile 1 tane otomat sigortayla olur eğer ayda yılda bir kullanılacaksa.

Öte yandan ben defalarca lityum pil lehimledim. Lehimlediğim pilleri yıllarca kullandım. lehimden sonra kapasitelerini ölçtüm. Öyle hayvan gibi ısıtmadıkça pile bir şey olmuyor.
Benim 19.6V power bank konsundaki pil grubumu lehimleyerek topladım.

Çalışma yapacağımız günden önceki akşam pillerin hepsini dolabın sebzelik bölümüne atıyoruz sabah kalktığımızda hepsinin en en içinden en dışına 3-4 derece civarına gelmiş olacak.

Dolaptan sıra sıra çıkarkıp lehimlemeye başlıyoruz kutupları.

her pili 2 kutbununda lehimledikten sonra tekrar 1 saat dolap uykusuna bırakıyoruz pilleri.

Yine pillerin en içinden - en dışına 3-4 derece civarına geldiğinde pilleri yine sıra sıra çıkarıp birleştiriyoruz ve pil grubumuz piller neredeyse 30 derece civarını dahi görmeden hazır oldu.

Ben Yanımda birinden destek alıp pillerin şeride lehimlenmesini 2 ayrı havya ile yaptım böylelikle sıcaklık gücü artmış olduğu için çok hızlı lehimlendi piller.

Benim 19.6V power bank konsundaki pil grubumu lehimleyerek topladım.

Çalışma yapacağımız günden önceki akşam pillerin hepsini dolabın sebzelik bölümüne atıyoruz sabah kalktığımızda hepsinin en en içinden en dışına 3-4 derece civarına gelmiş olacak.

Dolaptan sıra sıra çıkarkıp lehimlemeye başlıyoruz kutupları.

her pili 2 kutbununda lehimledikten sonra tekrar 1 saat dolap uykusuna bırakıyoruz pilleri.

Yine pillerin en içinden - en dışına 3-4 derece civarına geldiğinde pilleri yine sıra sıra çıkarıp birleştiriyoruz ve pil grubumuz piller neredeyse 30 derece civarını dahi görmeden hazır oldu.

Ben Yanımda birinden destek alıp pillerin şeride lehimlenmesini 2 ayrı havya ile yaptım böylelikle sıcaklık gücü artmış olduğu için çok hızlı lehimlendi piller.
Aslına pilin uçlarını zımparalayıp 48 veya 60 watt gücünde bir havya ile pili çok ısıtmadan aniden lehim yapılabiliyor ben hep böyle yapıyorum hiç sıkıntı yaşamadım senin ki biraz meşakkatli.

Aslına pilin uçlarını zımparalayıp 48 veya 60 watt gücünde bir havya ile pili çok ısıtmadan aniden lehim yapılabiliyor ben hep böyle yapıyorum hiç sıkıntı yaşamadım senin ki biraz meşakkatli.
Ben biraz paranoyak elektronikçiyim @Gokrtl abi bilir :katil2:

Özellikle + kutbu lehimlerken açık kanallara lehim ve pasta gitmemesine dikkat edin oranın altında pilin koruma devresi ve emniyet valfi bulunuyor valfin tahliyesine pasta veya lehim dolması pilin acil durumda valfi açamamasına sebep olup büyük tehlikeler yaratabilir.

+ kutba 2 kat dikkat ederek lehimlemek lazım

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,285
Üyeler
2,939
Son üye
Cano

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back