İçerde rotary switch var galiba . Bu kadar yavaş ölçüm olur mu?
Daha hızlı ölçüm istiyorsan masa tipi multimetre alman lazım. Mesela Rigol DM3068 saniyede 10 bin ölçüm yapabiliyor
İçerde rotary switch var galiba . Bu kadar yavaş ölçüm olur mu?
Bu anlamlı bir test değil bence. Multimetrelerin direnc, süreklilik ve diyot kademeleri, pasif bir devre üzerinde ölçüm yapmak üzere tasarlanır. Eğer aktif bir devrenin çıkışını bağlarsan, ne olacağını üretici tanımlamamıştır. Bunun dışında olacak olan şey de marka ve modele göre değişir.
sinyal jeneratorlü bi testte iyi olan cihaz manuel testte yanlışlanabilir mi?
Bunun cevabını %100 verebilmek için devreyi tam olarak bilmek lazım.
bilmeniz gereken devre multimetre yapısıyla mı ilgili?
Ölçü aletlerinin komutatörlerini kaldırıp dijital olarak seçim yapılabilseydi daha iyi olmaz mıydı?
Komütatör kademeleri ekranda liste halinde yer alabilirdi, kullanıcı tüm kademeleri aynı anda görebilirdi.O şekilde çalışan cihazlar da var, ama ben kullanışsız buluyorum. Bütün kademeleri görmek, neyi seçebileceğini bilmek komütatörle mümkün oluyor.
Bluetooth açmaya üşenir insan zaten kim uğraşacakMevcut Z kuşağa hitap eden, bluetooth destekli ve cep telefonu ile çalışan multimetreler bile var Bana göre değil. Ne demiş eskilerden bir bilim adamı? "Herşey mümkün olduğunca basit olmalı, ama ondan daha basit değil" Mevcut multimetrelerin arayüzü yeterince basit ve iş görüyor. Değişik atraksiyonlara gerek yok
Sanıyorum bu durum benim Uni-T UT203'te de var. Test için çıkarttığımda çok da düzgün çalışmadığını gördüm.bu uni-t aletten bende de var. probları tamam ama kendi iç komutatörü de zamanla temassızlık yapmaya başlıyor. ve gene hatalı ölçüyor.
Alttaki yorumu okuyunca, eğer dijital seçmeli komutatör olsaydı temassızlık problemi olmayacaktı ve hatalı ölçümler de olmayacaktı ama .Mevcut Z kuşağa hitap eden, bluetooth destekli ve cep telefonu ile çalışan multimetreler bile var Bana göre değil. Ne demiş eskilerden bir bilim adamı? "Herşey mümkün olduğunca basit olmalı, ama ondan daha basit değil" Mevcut multimetrelerin arayüzü yeterince basit ve iş görüyor. Değişik atraksiyonlara gerek yok
bu uni-t aletten bende de var. probları tamam ama kendi iç komutatörü de zamanla temassızlık yapmaya başlıyor. ve gene hatalı ölçüyor.