Projeden Sohbete

Valla bi görüşemedik Gokhan.

Bu gidişle seninle de İzmir de görüşeceğiz gibi gorunuyor. Benim buradaki işler sıkıntılı. Şirket beni İzmir e transfer edebilir. Kahrolası Turizm sektörü çürümüş adam akıllı is dönmüyor bütün teknik müdürler yönetimin patronun kölesi olmuş. Adamlar yapılması gerekeni yapmaktansa iki kuruş yapilacaktan kar yapıp patrona şirin görünmenin peşinde. Ama olan neye oluyor sonunda yine patrona oluyor. Milyon TL lik yatırımı dogru bakımları yapılmadığı için çöp hurda oluyor. Ben doğruyu söyleyince kötü ben oluyorum. ( Allah b***** versin bu düzenin) çok doluyum bu konuda. Sinirlerim alt üst.

Ne mübarek adamsin @Endorfin35+ iki kere söyledin ayagimi kaydiracaksin az kaldı. Beni İzmire çekmeye çalışıyorlar şimdi bakalım mudur ne dicek. Ona göre yol haritasını cizecegim.
Aynı dert bizim avmde de var. Her yer dökülüyor 1 kuruş masraf yapmıyorlar. Teknikten 3 tane adam istifa edip çıktı. "5000 lira maaşa teknik adam mı olur" dediler ve çıktılar. Onların yerine bile adam almayıp kalanların iş yükünü artırıyorlar. İstiyorlar ki hepsi çıksın kimseye maaş vermeyelim.

Konuyu siyasete dokundurmadan asıl kanayan yaramız mülteciler.
Çoğu fabrikada, kaplama atölyesinde dolup taştılar Türk görmek çok zor aynı bizim vatandaşların dediği gibi Avrupa olsun ne iş olsa yaparız onlarda bu kafada geliyorlar.
Genelde makine, kaplama işlerinde Türkmenistanlılar ve Afganistanlılar çalışıyor.

1 tane prosedüre uygun Türk işci çalıştırma maliyetine 3 tane mülteci çalıştırabildikleri için tercih onlardan yana oluyor.

Bu durum özellikle ben ve benim gibi düşünen bu ülke benim için masraf yaptığı bilincinde olan(12 yıl boyunca öğretmene maaş verdi bana tamamen ücretsiz kitap sağladı) Bu sebeple vicdani rahatlık için kesinlikle Avrupa hayali kurmuyorum.

Ama artık tamamen çalışma vaktim gelince çalıştığım yerde Arapça, Peştuca, Urduca cümleler sözler duymam benim çalışma hevesimi tamamen söndürecektir.
Bunun bir çözümü var mı? Çok zor İzmirde yaşayanlar küçük bir basmane turu atarsa basmanede Türkçe konuşan sayısı çok az

Forum istatistikleri

Konular
7,410
Üyeler
3,012
Son üye
BenMuhsin

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back