Mehmetkrac550
Aktif Üye
Bu sorunu çözdüm fakat kullandığım proteus kürek olduğu için malesef forumda paylaşamam.Merhaba bende de bu problem var çözüm bulabildiniz mi acaba
Merhaba bende de bu problem var çözüm bulabildiniz mi acaba
Sadece 6001 olarak aramayı dene. Belki başka bir üreticiden eklemişlerdir.Merhaba tavsiyeleriniz üzerine kicade geçtim ama lmc6001 bulamadım kütüphanede ve onu kullanmalıyım ne yapmam gerekiyor
Onu da denedim tam karşılığı çıkmıyorSadece 6001 olarak aramayı dene. Belki başka bir üreticiden eklemişlerdir.
Bu şekilde yapsam daha sonrasında baskı devre aşamasında bir sıkıntı çıkar mı?LMC6001 pin yapısı standart konvansiyona uygun. 2 ve 3 giriş, 6 da çıkış. Bu konvansiyona uyan herhangi bir opamp kullanabilirsin (mesela TL081) ve şema üzerinde de komponenti düzenleyerek LMC6001 yazabilirsin. Ama işi usulüne uygun yapayım diyorsan kütüphaneye yeni bir sembol eklemen lazım.
Bu şekilde yapsam daha sonrasında baskı devre aşamasında bir sıkıntı çıkar mı?
Teşekkürler cevaplarınız için https://www.degruyter.com/document/...017-0178_fig_004_w2aab3b7c43b1b6b1ab1b4b3b4AaBu kullandığın çok özel bir opamp. Giriş kaçak akımı son derece düşük. Bunlar genelde çıkış empedansı çok yüksek olan sensörlerden bilgi okunurken kullanılıyor (mesela pH sensörü). Proje hakkında biraz bilgi verebilir misin?