Pttavm insanlarla dalga geçiyor

mechanic

Kıdemli Üye
Bebek telsizi 983.333.02 TL
Bu fiyatları denetleyen yok mu?
Ekran görüntüsü_24-10-2025_10142_www.pttavm.com.jpeg

Aynı telsiz trendyol da 2000tl. Belli ki bir hata var. Ya yanlışlıkla fazla rakam yazıldı, ya kur güncellemesi sırasında bir hata oldu. Yada her hangi bir şey.
Sırf insanlarla dalga geçmek için işi gücü bırakıp yüksek fiyat yazacaklarını sanmıyorum. Ben olsam bunun için konu açmaya bile üşenirdim.

Aynı telsiz trendyol da 2000tl. Belli ki bir hata var. Ya yanlışlıkla fazla rakam yazıldı, ya kur güncellemesi sırasında bir hata oldu. Yada her hangi bir şey.
Sırf insanlarla dalga geçmek için işi gücü bırakıp yüksek fiyat yazacaklarını sanmıyorum. Ben olsam bunun için konu açmaya bile üşenirdim.
Yalnız bunda sorun yok ki?
Diğer ürünlerde de var.
Başka mağazalarda yapıyor aynı şeyi.
Marketlerde etiketleri denetleyenler bunlarıda denetlemeli.

269.491,52 TL

1.364,07 TL

Bence ödeme alt yapısı veya kargo avantajı gibi nedenle, satıcı tarafından böyle bir yöntem kullanılıyor. Yani aslında satılan bebek telsizi değil de motosiklet. Ödeme linki olarak bunu gönderiyor. Alıcı güvenle alabiliyor. Bir ihtimal kendi tanıdığı bu ürünü almış gibi yapıyor. Satıcının puanı yükseliyor.? çok iş yapmış gibi görünüyor. Danışıklı döğüş. Büyük ihtimal her hangi bir fatura düzenlemiyor. ileride denetime takılacak patlayacaktır.

Tamamen varsayımdır. Kanıt yok

Son düzenleme:
Tamam işte bir yerde bir hata var. Farklı satıcılarda, farklı ürünler, böyle abzürt fiyatla görüldüğüne göre pttavm sitesinde genel bir sorun bile olabilir.

Komplo teorisi gibi de olabilir ama kara para aklama için yöntemlerden birisi olduğunu düşünüyorum.
pttavm sitesinde bunu alenen yapamazlar. Böyle işler yapılıyorsa da ismi bilinmedik sitelerde yapılır. Kimse böyle "ben kara para aklıyorum" diye bağırmaz.

Bence ödeme alt yapısı veya kargo avantajı gibi nedenle, satıcı tarafından böyle bir yöntem kullanılıyor. Yani aslında satılan bebek telsizi değil de motosiklet. Ödeme linki olarak bunu gönderiyor. Alıcı güvenle alabiliyor. Bir ihtimal kendi tanıdığı bu ürünü almış gibi yapıyor. Satıcının puanı yükseliyor.? çok iş yapmış gibi görünüyor. Danışıklı döğüş. Büyük ihtimal her hangi bir fatura düzenlemiyor. ileride denetime takılacak patlayacacaktır.

Tamamen varsayımdır. Kanıt yok
Beni kesseler İnternetten 1 milyon tl verip bir şey almam.
Var sayalım araba alacağım. Gittim galeriye arabayı beğendim. Satıcı da dedi ki " abi şu şu nedenlerden dolayı pttavm ye bebek telsizi koyalım, fiyatıda bir milyon olsun. Sen de bunu öde" Direk arkama bakmadan uzaklaşırım oradan. Çünkü uzaklaşmazsam benden bir milyonu alır, elime de bir bebek telsizi verir yollarlar. Sonra git derdini marco paşaya anlat.

Valla benim tecrübem, en berbat, en bug'lı sitelerin devlet siteleri olduğu. Bir tarayıcıda çalışır, diğerinde çalışmaz. Ayni tarayıcı ile bir işletim sisteminde çalışır, diğerinde çalışmaz. Anlık olarak bitmesi gereken işler onlarca saniye sürer.

PttAvm devlet kurumu.
Bu şekilde bir hata normal kabul edilemez.
Eskiden di o "kabul edilemez" ifadeleri. Şimdi her yede, her kurumda özel-genel fark etmeksizin hata yapılabilir, kabul edilebilir. Hatalar ikiye ayrılır ve buna göre yorumlanır. Devlete karşı yapılan hatalar, millete karşı yapılan hatalar. Daha da uzatırsam ben de hata yapmış olabilirim. O yüzden bu yorumum bu kadar. :D

Komplo teorisi gibi de olabilir ama kara para aklama için yöntemlerden birisi olduğunu düşünüyorum.

Aslında maliye istese, bilgisayar teknolojisini kullanarak bunları anında tespit edebilir. Ama asıl sorun şurada ki, bu tip üçkağıdı yapanların sayısı çok fazla. Bunların hepsini yargıya havale etsen, yargı sistemi çöker ...

Bizde sürekli olarak "neyi, nasıl haksız yere elde ederim" diye kafa yoran insan sayısı çok fazla. Şöyle bir örnek vereyim:

Bundan onlarca yıl önce, başkaları için çalışan kamyon şoförleri, depolarındaki mazotu satar ilave gelir elde ederdi.

Sonra anlık takip sistemleri kuruldu ve depodaki mazot miktarı sürekli merkeze bildirilmeye başlandı.

Ama işte bizim "uyanık" şoförler durur mu? ARGE'sini yapmışlar, bu sefer de motorun mazot geri dönüş hattından gelen mazotu bir haznede biriktirip onu satmaya başlamışlar! Yani birkaç litre de olsa o mazotu çalacak! Çalmadan bir iş yapınca adam kendini eksik hissediyor ...

Bir defa toz çamaşır deterjanı aldım Pttavm'den. Paket orjinalle aynı ama içinden tuz çıktı. Getiren kurye de belirtmiş "inşallah tuz çıkmaz " diye. İade edene kadar canım çıktı. Satıcının "bazen olabiliyor" seviyesindeki pişkinliği de ayrı sinir bozucu bir durumdu.
Bir daha alışveriş yapmam kesinlikle.

Diğer taraftan PTTAVM nin kargosunu PTT'nin taşıması dışında PTT ile bağlantısı yok diye düşünüyorum.
1761294735065.png

Üçkağıt ve sahtekarlık bir tsunami boyutuna geldi artık ülkede. Ayvalık zeytin yağı üretimi 18 bin ton imiş. Piyasada satılan miktar 300 bin ton.

Parke deterjanı aldık. Daha önceleri koyu kıvamda idi, şimdi su gib olmuş.

Dolar veya enflasyon fırlarsa, bizdeki standart uygulama, hem zam yapmak, hem malzemeden çalarak maliyeti düşürmek.

Abi soğuk sıkım diye bir yöntem var.
Acı elma yağı, kekik yağı, lavanta yağı gibi uçucu yağların orjinal olarak üretilmesinde kullanılan yöntem.

Piyasada ise %5~10 uçucu yağ, kalanı zeytin yağı şeklinde satılan Kekik yağı, acı elma yağı ve lavanta yağı var. Soğuk sıkım yöntemiyle üretildi yazmıyorsa aldığınız ürünün %90 zeytin yağı olma ihtimali var.

10ml şişesi 100₺ civarında satılan uçucu yağlarda bile hile hurda hat safhada.

Buarada çocukların üşütmesinde, karın ağrısında ayakaltı ve karın bölgesine sürülen acıelma yağıın çok faydasını gördüm.
Öksürükte ise tatlı kaşığı dolusu toz şekere çocuklarda 1 damla, yetişkinlerde 2~3 damla kekik yağını suyla içmek iyi geliyor ama hızlı olmak lazım. Ağız içine temas ederse hoş olmuyor.

Pttavm genel müdürünün 2021 deki yazısı. :)

PTT iştirak şirketi PttAVM.com olarak fahiş fiyatlı ürünlere karşı oluşturacakları özel ekiple özellikle temel gıda ürünlerinin piyasa fiyatlarının aşırı üstünde olmaması için çabalayacaklarını anlatan Çevikoğlu, şunları kaydetti:

"Online pazar yeri olarak platformlarda yer alan ürünlerin fiyatlarını biz belirlemiyoruz ancak fahiş fiyatlandırmaya karşı önlemlerimizi alıyoruz. Satılan ürünler 24 saat ekiplerimizin süzgecinden geçiyor. Eğer salgın sürecini ve fiyat artışlarını fırsata çevirenler tespit edilirse satıcılarla iletişime geçerek, normal piyasa fiyatlarına yani makul seviyeye çekilmesi konusunda gerekli adımları atıyoruz.

Pttavm genel müdürünün 2021 deki yazısı. :)

PTT iştirak şirketi PttAVM.com olarak fahiş fiyatlı ürünlere karşı oluşturacakları özel ekiple özellikle temel gıda ürünlerinin piyasa fiyatlarının aşırı üstünde olmaması için çabalayacaklarını anlatan Çevikoğlu, şunları kaydetti:

"Online pazar yeri olarak platformlarda yer alan ürünlerin fiyatlarını biz belirlemiyoruz ancak fahiş fiyatlandırmaya karşı önlemlerimizi alıyoruz. Satılan ürünler 24 saat ekiplerimizin süzgecinden geçiyor. Eğer salgın sürecini ve fiyat artışlarını fırsata çevirenler tespit edilirse satıcılarla iletişime geçerek, normal piyasa fiyatlarına yani makul seviyeye çekilmesi konusunda gerekli adımları atıyoruz.

ilanların çoğunu otomatik botlar açıyor. bi ayar hatası, kur dönüşüm sorunu vs. vardır. başka sitede 2000tl denmiş. sistem bunu kopyalarken 2000 usd olarak almış olabilir. çok önemli ya da bilinçli olacak bir konu değil.

Aynı satıcıya ait bu ürünlerin hiçbirinin fiyatlarının aynı olması mümkün değil.

Hele ki 67 ürünün hepsi mükerrer ve bunların 24 tanesi tek fiyat...

Zaten bir diğer tutarsızlık da hepsinin 1 milyona çok yakın ama hemen altında olması. Bu da mantıklı görünmüyor. Hata varsa, niye pahalı ürünlerin bazıları 1 milyonun üzerinde değil?

Lafın özü, gerçek bir ticarette bu fiyatlardan kimse sipariş vermez.

Satıcı da “Buradan sipariş gelmiyor, üyeliğimi bir gözden geçireyim” demiyor mu? 67 kalem ürün satsam, ben hepsini tek tek nerelerde çok satıyorum, nerelerde satamıyorum diye kesinlikle sorgularım.

Garip bir durum.

Herhalde Sherlock Holmes olsaydı, tam kapıdan çıkarken dönüp şöyle derdi:
"Bir hata diyorsunuz, ama… neden tüm hatalar aynı yöne çalışıyor, bunu anlamadım." :gulus1:

1761310364963.png

Aynı satıcıya ait bu ürünlerin hiçbirinin fiyatlarının aynı olması mümkün değil.

Hele ki 67 ürünün hepsi mükerrer ve bunların 24 tanesi tek fiyat...

Zaten bir diğer tutarsızlık da hepsinin 1 milyona çok yakın ama hemen altında olması. Bu da mantıklı görünmüyor. Hata varsa, niye pahalı ürünlerin bazıları 1 milyonun üzerinde değil?

Lafın özü, gerçek bir ticarette bu fiyatlardan kimse sipariş vermez.

Satıcı da “Buradan sipariş gelmiyor, üyeliğimi bir gözden geçireyim” demiyor mu? 67 kalem ürün satsam, ben hepsini tek tek nerelerde çok satıyorum, nerelerde satamıyorum diye kesinlikle sorgularım.

Garip bir durum.

Herhalde Sherlock Holmes olsaydı, tam kapıdan çıkarken dönüp şöyle derdi:
"Bir hata diyorsunuz, ama… neden tüm hatalar aynı yöne çalışıyor, bunu anlamadım." :gulus1:

44541 eklentisine bak
Ben mesaj attım. Dükkanı yeni açmışlar. Ürünleri yeni yüklemişler. Fiyatları düzelteceklermiş.

Forum istatistikleri

Konular
8,433
Üyeler
3,340
Son üye
hcetky

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back