Selam! dünyalı biz dostuz,
kuantum bilgisayarlarda kullanılan algoritmalar hakkında
Qiskit, IBM tarafından geliştirilen bir açık kaynaklı kuantum bilgisayar yazılım geliştirme çerçevesidir ve Python dilini kullanır.
udemyde 1.5 dan aşağı değildir
bizde para geçmez gardaş.
çök anlatıyorum çök çök
Bu kısa rehberde, Qiskit kullanarak basit bir kuantum devresi oluşturmayı ve simüle etmeyi göstereceğim. Eğer kuantum bilgisayarlar ve Qiskit hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu adımları takip edebilirsiniz.
Anlattıklarım linux içindir işletim sisteminize göre komutları değiştirebilirsiniz ya da işletim sisteminizi değiştirin
Öncelikle, Qiskit'i yüklemek için terminal veya komut istemcisine şu komutu yazabilirsiniz:
Şimdi Python dilinde bir metin düzenleyici kullanarak aşağıdaki gibi basit bir kuantum devresi oluşturalım ben vscode kullanıyorum IDE olarak eğer nasayı hacklemeye çalışmıyorsanız ya da kuantum yerine süper iletkenin kodları bilgisayarınızda yok ise sizde IDE kullanın yeni başlayanlar için kolaylıkları vardır
kodun çıktısı ben 8 kez run yaptıgım için 8 farklı cıktı var:
kuantum bilgisayarlarda kullanılan algoritmalar hakkında
Kuantum hesaplamalar python ile hespalıyalım mı ?
Selam gerçekten uykusuz kalmama değecek bir konu buldum Kuantum hesaplama ? :( (quantum computing) kuantum mekaniğini temel alan bir hesaplama paradigmadır. Geleneksel bilgisayarlar, bit adı verilen temel veri birimlerini kullanırken, kuantum bilgisayarlar kuantum bit veya kısaca kubit adı...
mekatronik.org
Qiskit, IBM tarafından geliştirilen bir açık kaynaklı kuantum bilgisayar yazılım geliştirme çerçevesidir ve Python dilini kullanır.
udemyde 1.5 dan aşağı değildir
bizde para geçmez gardaş.
çök anlatıyorum çök çök
Bu kısa rehberde, Qiskit kullanarak basit bir kuantum devresi oluşturmayı ve simüle etmeyi göstereceğim. Eğer kuantum bilgisayarlar ve Qiskit hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, bu adımları takip edebilirsiniz.
Anlattıklarım linux içindir işletim sisteminize göre komutları değiştirebilirsiniz ya da işletim sisteminizi değiştirin
Öncelikle, Qiskit'i yüklemek için terminal veya komut istemcisine şu komutu yazabilirsiniz:
Kod:
pip install qiskit
Şimdi Python dilinde bir metin düzenleyici kullanarak aşağıdaki gibi basit bir kuantum devresi oluşturalım ben vscode kullanıyorum IDE olarak eğer nasayı hacklemeye çalışmıyorsanız ya da kuantum yerine süper iletkenin kodları bilgisayarınızda yok ise sizde IDE kullanın yeni başlayanlar için kolaylıkları vardır
Kod:
from qiskit import QuantumCircuit, Aer, transpile, assemble
devre = QuantumCircuit(1, 1)
devre.h(0)
devre.measure(0, 0)
simülatör = Aer.get_backend('aer_simulator')
derlenmiş_devre = transpile(devre, simülatör)
sonuç = simülatör.run(derlenmiş_devre).result()
sayılar = sonuç.get_counts(devre)
print("Ölçüm sonucu:", sayılar)
kodun çıktısı ben 8 kez run yaptıgım için 8 farklı cıktı var:
Kod:
Ölçüm sonucu: {'0': 512, '1': 512}
Ölçüm sonucu: {'1': 536, '0': 488}
Ölçüm sonucu: {'1': 525, '0': 499}
Ölçüm sonucu: {'0': 521, '1': 503}
Ölçüm sonucu: {'0': 517, '1': 507}
Ölçüm sonucu: {'0': 523, '1': 501}
Ölçüm sonucu: {'0': 533, '1': 491}
Ölçüm sonucu: {'0': 484, '1': 540}